Novo doma: Volkswagen Beetle Cabriolet

Aktualno, Novosti

Nekateri avtomobili enostavno ne potrebujejo podrobne predstavitve in vsi vemo o katerem avtomobilu teče debata. In predstavnik zimzelenih avtomobilov je zagotovo Beetle ali hrošč. Tokrat smo bili na predstavitvi različice Cabriolet s platnetno pomično streho. Oblika Beetla Cabrioleta povzema značilni šarm osnovnega Beetla, ki se navezuje na brezčasno obliko legendarnega Hrošča v kabrio izvedbi. V […]

Nekateri avtomobili enostavno ne potrebujejo podrobne predstavitve in vsi vemo o katerem avtomobilu teče debata. In predstavnik zimzelenih avtomobilov je zagotovo Beetle ali hrošč. Tokrat smo bili na predstavitvi različice Cabriolet s platnetno pomično streho.

Oblika Beetla Cabrioleta povzema značilni šarm osnovnega Beetla, ki se navezuje na brezčasno obliko legendarnega Hrošča v kabrio izvedbi. V celotni zgodovini so namreč pri Volkswagnu proizvedli kar 565.000 hroščev v različici Cabrio. Pri obeh modelih je zložljiva streha tista, ki vozilu daje samosvoj slog. Pri zaprti zložljivi strehi kljub svoji sodobni zasnovi spominja na zgodnje dni avtomobilizma, ko je bila večina avtomobilov kabrioletov. Ko se zložljiva streha v samo 9,5 sekunde odpre, se novi Beetle Cabriolet spremeni v poletni avtomobil za hedoniste. Celotna streha se zloži za zadnjima sedežema, da ne ovira pogleda nazaj, voznik pa jo lahko prekrije s stilsko prevleko. Z zaprto streho pa je vsestranski sopotnik za vse letne čase. Novi kabriolet v dolžino meri 4.278 mm, kar je 152 mm več kot prejšnja generacija. Hkrati je tudi 84 mm širši od predhodnika (širina brez zunanjih ogledal znaša 1.808 mm) in 29 mm nižji (višina znaša 1.473 mm), zato je celostni vtis poudarjeno športen.

Beetle Cabriolet notranjost

Notranjost

Tudi v notranjosti je zelo veliko podobnosti med obema karoserijskima različicama, poglede pa vabijo kompaktni kombinirani instrument z velikimi okroglimi instrumenti na vrhu sredinske konzole in številni retro elementi kakršen je predal pred sopotnikom in posebno oblikovana držala za potnike. 225 litrov velik prtljažnik je opremljen z odprtino, ki omogoča prevoz daljših predmetov. Prtljažni prostor je enak ne glede na to, ali je streha odprta ali zaprta. 

Beetle Cabriolet

Beetle Cabriolet v opremi “50’s Edition”

Oprema in motorji

Kupci lahko izbirajo med dvema izvedbama opreme  – Design in Sport. Ob začetku proizvodnje pa je Volkswagen pripravil tri posebne serije – 50s Edition, 60s Edition in 70s Edition). Za kupce so tokrat pripravili dvanajst barv lakov in dve barvi zložljive strehe (črna in bež), enajst različnih vrst tekstilnega in usnjenega oblazinjenja, številne tehnične in optične elemente ter učinkovite bencinske in dizelske motorje, ki razvijejo moč od 77 kW (105 KM) do 147 kW (200 KM). Vsi motorji imajo tlačne polnjenje, opcijsko pa so lahko kombinirani s 6- in 7-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko. Ti učinkoviti 4-valjni motorji, ki dosegajo velik navor, za 100 km poti porabijo od 4,7 do 7,8 l goriva, kar je do 20% manj od predhodnika. 

Legendarni kabriolet bo kupcem na voljo od 22.452 eurov dalje, kolikor je cena vstopne bencinske različice 1.2 TSI. Močnejši bencinski agregat 1.4 TSI bo na voljo za 24.408 eurov. Varčni se bodo odločili za dizelske agregate, ki so dostopni za 24.494 eurov (1.6 TDI) ali 27.004 eurov za 2.0 TDI.

Beetle Cabriolet

Beetle Cabriolet je avtomobil za hedoniste

Poudarjamo:
– avtomobilska legenda, ki ima veliko ljubiteljsko vrednost,
– sodobni varčni motorji, ki porabijo 20% manj goriva,
– varnostna kletka vozila z izskočnimi loki,
– streha se odpre v samo 9,5 sekunde,
– športnejši kot predhodnik.