Predsednik Borut Pahor na delu v Hidrii

Aktualno

Predsednik republike Borut Pahor je včeraj na povabilo Hidrie nadaljeval projekt »SKUPAJ – Spodbujajmo drug drugega«.

Predsednik republike Borut Pahor je včeraj na povabilo Hidrie nadaljeval projekt »SKUPAJ – Spodbujajmo drug drugega«.

Delovni dan je preživel kot operater na avtomatizirani liniji sistemov za hladen zagon dizelskih motorjev v Hidrii AET v Tolminu, ki predstavlja enega tehnološko najbolj razvitih delov Hidrie.

borut pahor 2014 hidria tolminPahor je po končani dopoldanski izmeni pojasnil, da je z delom v proizvodnji želel spoznati poslovne procese, ki potekajo v uspešnih podjetjih. »Delo v takšnih podjetjih zahteva natančnost in osredotočenost, hkrati med vodstvom in zaposlenimi spodbuja inovativnost. Vsak pri sebi namreč razmišlja, kako bi lahko delo opravljal še bolje in izpolnjeval zahteve vrhunske proizvodnje ter prispeval k napredku,« je poudaril Pahor in dodal, da » je vsak poklic pomemben, da lahko sestavi slovensko gospodarstvo v tekmovalno enoto«.

Po zaključku delovnega dne se je predsednik republike sestal še z vodstvom Hidrie ter z njim spregovoril o priložnostih in problemih slovenskega gospodarstva.

Predsednik Pahor se je tako včeraj pridružil kolektivu, ki na prvo mesto postavlja znanje, kompetence, inovativnost in odličnost ter tako dosega in presega svoje razvojne cilje. Hidria se namreč uvršča med vodilne svetovne dobavitelje visokotehnoloških rešitev za avtomobilsko industrijo, med njimi tudi sistemov za hladen zagon dizelskih motorjev. Pahor je tako spoznal delo v fizični, a visokotehnološki in zahtevni proizvodnji, kjer z inovativnostjo in domačim znanjem uvajajo nove oblike dela na avtomatiziranih linijah.

Borut Pahor se v okviru projekta »SKUPAJ – Spodbujajmo drug drugega« sicer enkrat mesečno v različnih slovenskih krajih druži, dela in se pogovarja z različnimi poklicnimi, generacijskimi, socialnimi in drugimi skupinami.