Pozor, visoke petke – akcija zaključena

Aktualno

Dobrodelni projekt "Pozor, visoke petke", ki sta ga skupaj organizirala oblikovalka čevljev Alja Novak Viryent in Zavoda Varna pot, se je zaključil v soboto, 21.4.2012, z dvema prireditvama.

Dobrodelni projekt “Pozor, visoke petke”, ki sta ga skupaj organizirala oblikovalka čevljev Alja Novak Viryent in Zavoda Varna pot, se je zaključil v soboto, 21.4.2012, z dvema prireditvama.

 
V Cityparku Ljubljana z razprodajo enkrat ali nikoli nošenih čevljev, popoldne pa je na Ljubljanskem gradu potekala dražba čevljev znanih Slovenk z imenom “Čajanka v visokih petkah”, ki jo je ob zvokih godalnega kvarteta Flažolet vodil Vid Valič. Izkupiček vseh prodanih čevljev je namenjen izvajanju preventivno-izobraževalnih delavnic v okviru Zavoda Varna pot.
 
Organizatorjem je uspelo zbrati več kot 90 parov čevljev. Na tihi dobrodelni dražbi je najvišji znesek 350 evrov ponudilo podjetje Dines club Slovenija, in sicer za par čevljev imenovanih ”Spominčice” oblikovalke in idejne vodje projekta Alje Novak Viryent.
 
Svoje čevlje so podarile naslednje znane Slovenke: Danica Lovenjak, Betka Šuhel Mikolič, Barbra Drnač, Maja Martina Merljak, Doroteja Premužič in Katarina Benček (Diamantke), Tina Gaber, Katja Fašink, Eva Irgl, Violeta Tomič, Nada Brezec, Lucija Gubenšek, Anja Rupel, Maria Anselmi, Manca Košir, Melita Župevc, Janja Klasinc, Polona Požgan Štorman, Polona Zoja Jambrek, Danica Purg in seveda Alja Viryent Novak.
 
6A8170E6-8E05-11E1-8D8B-4FAE65B94067Glavni cilj dobrodelne dražbe in razprodaje čevljev je bil s promocijo mode in lepote ozaveščati o varnosti v cestnem prometu. Varnost v cestnem prometu je hkrati odgovornost vseh nas in vsakega izmed nas posebej. Tudi žensk in deklet, tako izkušenih, kot mladih voznic. Z dobrodelno dražbo in razprodajo čevljev z visoko peto želijo sporočiti, da vožnja v visokih petkah ni varna in da se je potrebno, preden se odpeljemo, preobuti v čevlje brez pete. Visoke pete v avto ne sodijo, saj so v obutvi z ravnim in udobnim podplatom odzivi nog bolj kontrolirani, občutek za vožnjo pa veliko boljši.
 
Vseslovenska akcija zbiranja nikoli ali enkrat nošenih čevljev se bo nadaljevala. Določene čevlje znanih Slovenk si je še vedno možno ogledati in kupiti na spletni strani Zavoda Varna pot (www.varna-pot.si).