Povsem novi Jaguar XF se bo zapeljal po akrobatski žici

Zanimivosti

Teden pred javno predstavitvijo na Avtosalonu v New Yorku se bo povsem novi Jaguar XF 24. marca v Londonu podal na neverjetno pot. Jaguarju se je pridružil vrhunski britanski kaskader Jim Dowdall, ki je nastopil v številnih dramatičnih akcijskih prizorih, med katerimi so najbolj znani v filmih o Jamesu Bondu, Jasonu Bourneu in Indiani Jonesu, […]

Teden pred javno predstavitvijo na Avtosalonu v New Yorku se bo povsem novi Jaguar XF 24. marca v Londonu podal na neverjetno pot.

Jaguarju se je pridružil vrhunski britanski kaskader Jim Dowdall, ki je nastopil v številnih dramatičnih akcijskih prizorih, med katerimi so najbolj znani v filmih o Jamesu Bondu, Jasonu Bourneu in Indiani Jonesu, in bo kot prvi na svetu v povsem novem Jaguarju XF prečkal reko po visoko napetih žicah.

jaguar-xf-kaskader

Dramatična vožnja nad vodo po dveh jeklenicah s premerom 34 mm bo poudarila lahkotnost in dinamičnost, dve izmed odlik novega Jaguarja XF, dogodek pa si bo mogoče ogledati 24. marca ob 20.00 uri (po srednjeevropskem času) na naslovu jaguar.com/newxf.

XF so prvič predstavili leta 2007 in je Jaguarjev najbolje prodajani model, ki je osvojil tudi največ nagrad in priznanj. XF naslednje generacije je zasnovan povsem na novo in bo drugi Jaguarjev model z napredno arhitekturo z intenzivno uporabo aluminija. Povsem novi XF bo postavil nova merila glede teže in učinkovite porabe goriva v poslovnem segmentu, saj lahko porabi celo manj kot 4 litre na 100 kilometrov.

Ian Callum, direktor oblikovanja pri Jaguarju, je povedal: “Prepričan sem, da bo povsem novi XF najlepši avto v svojem razredu. Je eleganten, privlačen in z razmerji, ki odražajo osupljivo celovitost – povsem novi XF ostaja zvest bogati tradiciji športnih Jaguarjevih limuzin, obenem pa je izjemno sodoben.

jaguar_xf_s_interior_image

Dovršeni povsem novi XF bo uporabnikom zagotovil vrhunsko raven tehnologij, prefinjenosti, razkošja in udobja. Povsem novi Jaguar XF se bo svetu prvič predstavil 1. aprila 2015 na avtomobilskem salonu v New Yorku, ko bodo objavljeni tudi vsi tehnični podatki, s katerimi se uvršča v sam vrh tega razreda, in podatki o različicah, na voljo pa bodo tudi dodatne slike in videoposnetki.