Povsem nova Opel Insignia v zadnji razvojni fazi

Novosti

Nova Opel Insignia Grand Sport trenutno zaključuje končno razvojno fazo. Čeprav naslednja generacija Oplove admiralske ladje s kamuflažno preobleko skriva svoj potencial pred radovednimi očmi, je veličastnost petvratne limuzine jasno prepoznavna. Opel Insignia Grand Sport temelji na povsem novi arhitekturi in ima znatno (za več kot devet centimetrov) večjo medosno razdaljo. Opazno krajši prednji in […]

Nova Opel Insignia Grand Sport trenutno zaključuje končno razvojno fazo. Čeprav naslednja generacija Oplove admiralske ladje s kamuflažno preobleko skriva svoj potencial pred radovednimi očmi, je veličastnost petvratne limuzine jasno prepoznavna.

Opel Insignia Grand Sport temelji na povsem novi arhitekturi in ima znatno (za več kot devet centimetrov) večjo medosno razdaljo. Opazno krajši prednji in zadnji previs obenem omogočata, da je samo 5,5 centimetra daljša od predhodnice. Centimeter širši kolotek in tri centimetre nižja linija strehe poudarita sijajno držo Insignie Grand Sport. Ta spremenjena razmerja naslednji generaciji Oplove admiralske ladje zagotavljajo videz, ki prepriča s še bolj športnimi potezami. A Insignia Grand Sport ni le videti bolj športno, poskrbi tudi za resnično športno zmogljivost. Inženirji so v sam vrh svojih ciljev zapisali učinkovito rabo prostora in zmanjšanje teže, z uporabo lahkih materialov so pri modelu nove generacije prihranili kar do 175 kilogramov.

2016-10-26_nova-opel-insignia-grand-sport-2

Z novo Insignio Grand Sport začenja Opel naslednje poglavje v zgodovini svojih modelov iz vrha ponudbe. Leta 2008 je predhodnica postavila temelje nove Oplove dobe na področju razvoja in oblikovanja, obenem pa je bila izjemna uspešnica: doslej je Insignia navdušila že več kot 900.000 kupcev, leta 2009 pa je osvojila tudi naziv ‘Evropski avto leta’. Na avtomobilskem salonu IAA v Frankfurtu leta 2013 je Opel omogočil vpogled v prihodnost svojih avtomobilov z vizionarsko študijo Monza Concept: ta je bila lahka, športna, varčna in vrhunsko povezana, vse to pa so oziroma bodo odlike prihodnjih Oplovih modelov. Nova Astra, ki je takoj osvojila naziv ‘Evropski avto leta 2016’, sledi tej filozofiji. Z Insignio Grand Sport Opel uvaja naslednji uspešni model, ki dosledno uresničuje navedena merila.

2016-10-26_nova-opel-insignia-grand-sport-1

Insignia Grand Sport nadaljuje s koraki, ki jih je Opel v kompaktnem razredu naredil z najnovejšo generacijo Astre, zdaj pa z njimi osvaja še naslednjo raven. Novinka je tako zunaj malo večja in opazno bolj prostorna od trenutne Insignie, zato odpira nove razsežnosti na področju velikosti, prostornosti in udobja. Inovativne tehnologije poudarjajo ambiciozne standarde prihodnjega modela iz samega vrha Oplove ponudbe, obenem pa Opel ostaja zvest svoji filozofiji: mobilnost in tehnologije, ki postavljajo nove trende, morajo biti dostopni širšemu krogu uporabnikov. Insignia Grand Sport tako predstavlja elegantno alternativo znatno dražjim avtomobilom.