Poslovno rast beleži tudi Citroen

Poslovno

Ob koncu prvih šestih mesecev letošnjega leta je svetovni avtomobilski trg zabeležil 4 odstotno rast. Za ta napredek sta zaslužni predvsem dve večji regiji, Evropa in Kitajska. Znotraj tega konteksta je Citroën prodal 624.000 vozil po celem svetu, kar predstavlja 7 odstotno rast v primerjavi s prvim polletjem 2013. Ta uspeh je rezultat Kitajske in […]

Ob koncu prvih šestih mesecev letošnjega leta je svetovni avtomobilski trg zabeležil 4 odstotno rast. Za ta napredek sta zaslužni predvsem dve večji regiji, Evropa in Kitajska.

Citroen-rezultati

Znotraj tega konteksta je Citroën prodal 624.000 vozil po celem svetu, kar predstavlja 7 odstotno rast v primerjavi s prvim polletjem 2013. Ta uspeh je rezultat Kitajske in Evrope, ključnih trgov znamke Citroën, ki skupno predstavljata 85 odstotkov svetovne prodaje. Dobri rezultati so še posebej plod uspeha novega CitroënA C4 Picasso, ki je bil od svojega lansiranja prodan v 127.000 primerkih in nove limuzine C-Elysée, ki je v samem osrčju mednarodne ofenzive znamke in ki je skupno zabeležila že 120.000 prodanih primerkov.