Posadka Opel Slovenija z Ampero na reli Monte Carlo

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Kar šest električnih Amper, vključno s slovensko, je prijavljenih na prvo letošnjo preizkušnjo prvenstva alternativnih energij pod okriljem mednarodne avtomobilske organizacije FIA, 13. Rallye Monte Carlo des Energies Nouvelles…

Kar šest električnih Amper, vključno s slovensko, je prijavljenih na prvo letošnjo preizkušnjo prvenstva alternativnih energij pod okriljem mednarodne avtomobilske organizacije FIA, 13. Rallye Monte Carlo des Energies Nouvelles et Electriques.

 
Posadke bodo svojo pot pričele 23. marca iz mest Annecy-le-Vieux, Clermont-Ferrand ter Lugano in slovenska posadka, s štartno številko 18, se je odločila za slednje izhodišče. Reli se bo zaključil v nedeljo 25. marca dopoldan s spretnostno vožnjo v marini Monte Carla, v Monacu. Na štartni listi je letos prijavljeni 146 vozil z alternativnim pogonom.
 
1E590224-7334-11E1-9F4C-D43D65B94067
 
Monaško tekmovanje je prvo izmed trinajstih tekmovanj, veljavnih za mednarodni pokal alternativnih energij v letošnjem letu. Da bi lahko sodelovala na tej prizkušnji, izpust tekmovalnih vozil ne sme presegati 115g CO2 na 100 kilometrov. Glavni cilj relija je prevoziti določeno razdaljo pri konstanti hitrosti in porabiti čim manj energije. Organizator v pravilniku določi čas, ki ga mora doseči posadka na določenem odseku ceste. Udeleženci vozijo tudi po odsekih, po katerih poteka tudi reli za svetovno prvenstvo. Vsaka sekunda več ali manj od predpisanega časa, prinaša kazensko točko, kot tudi vsaka prekoračitev hitrosti ali prepočasna vožnja. 
 
Nastop posadke poleg Opla podpirajo še AŠ2005 Zveza za avto šport Slovenije, DEVS Društvo za električna vozila Slovenije, CO NOT Center odličnosti Nizkoogljične tehnologije pri Kemijskem inštitutu in Varta.
 
Posadka
 
Med številnimi izhodišči in vzgibi za sodelovanja na dirki 13. Rallye Monte Carlo des Energies Nouvelles et Electriques je slovenska posadka Purgar – Lulik, prvotno postavila v ospredje, osnovni dejavnosti obeh članov. Željko Purgar, kot avtomobilski novinar, želi v prvi osebi doživeti novo tekmovalno zvrst pod okriljem FIA in obenem v posebej zahtevnih pogojih preizkusiti električno Ampero. Silvan Lulik je, kot nekdaj izjemen tekmovalec v reliju in širše avtomobilskem športu, že več kot tri desetletja. Večkratni državni prvak nekdanje Jugoslavije, se je v zgodovino slovenskega avtomobilskega športa zapisal, kot prvi državni prvak v reliju samostojne Slovenije. Po zaključku tekmovalne kariere se je uveljavil kot strokovnjak za pripravo in vzdrževanje vrhunskih dirkalnikov, s katerimi nastopajo moštva iz različnih držav, tudi na relijih najvišje mednarodne ravni. Svoje bogato znanje zadnja leta nesebično prenaša na mlajše, predvsem kot prvi mož AK Ajdovščina Motosport, organizatorja Rally Primorje Ajdovščina. Dirka je bila večkrat proglašena za najbolje organizirano avtomobilsko športno prireditev v Sloveniji zadnja leta in najbolj množično obiskano javno prireditev v občini Ajdovščina. Ob nenehnem sledenju novim izzivom in permanentnem strokovnem usposabljanju, ga je pritegnilo novo prvenstvo pod okriljem mednarodne avtomobilske organizacije FIA, Alternative Energies Cup. V tolikšni meri, da želi z AK Ajdovščina Motosport kmalu, če bo vse teklo skladno z načrti, že prihodnje leto, v Sloveniji organizirati eno izmed preizkušenj prvenstva FIA Alternative Energies Cup. Že letos pa v okviru Festivala električne mobilnosti konec aprila, izvesti tudi turistični reli za avtomobile alternativnih pogonov.