Porsche premierno predstavlja dva nova visokozmogljiva avtomobila

Saloni

Porsche AG v okviru ženevskega avtomobilskega salona pripravlja svetovno premiero dveh ekstremnih športnih vozil. Novi Cayman GT4 je prvi visokozmogljivi športni avtomobil iz družine GT, ki temelji na coupéju s sredinsko nameščenim motorjem. Svoj nastop na Severni zanki Nürburgringa je novi vstopni model s časom kroga sedem minut in 40 sekund proslavil z odliko. Z […]

Porsche AG v okviru ženevskega avtomobilskega salona pripravlja svetovno premiero dveh ekstremnih športnih vozil. Novi Cayman GT4 je prvi visokozmogljivi športni avtomobil iz družine GT, ki temelji na coupéju s sredinsko nameščenim motorjem.

Svoj nastop na Severni zanki Nürburgringa je novi vstopni model s časom kroga sedem minut in 40 sekund proslavil z odliko.

P15_0070_a5_rgb

Z obema premierama Porscheje nadaljuje tradicijo predstavitev motošportnih vrhuncev na pomladnem salonu v Ženevi. V lanskem letu so so tam premierno predstavili modeli 911 GT3, 918 Spyder in 919 Hybrid. Z novim Caymanom GT4 Porsche impresivno črpa voznodinamični potencial športnih avtomobilov s sredinsko nameščenim motorjem in ga postavlja kot nov mejnik v njegovem segmentu. Visokozmogljivi športni avtomobil se bistveno razlikuje od drugih modelov Caymana, 3,8-litrski agregat je prevzet iz modela 911 Carrera S in doseže moč 283 kW (385 KM). Popolnoma nov sprednji del z nizko spuščenim sprednjim usmernikom zraka in dodatno odprtino za odvod zraka pred pokrovom motornega prostora ter zadnji usmernik zraka mu kot edinemu Caymanu na obeh premah omogočajo maksimalni stik s podlago. 30 milimetrov nižje podvozje in izjemno velike zavore so s komponentami iz modela 911 GT3 prilagojene motošportu.