Podvozje SuperSport Insignie sedaj še za več različic

Aktualno

Opel je prvič ponudil podvozje SuperSport v avtomobilu srednjega razreda s prednjim pogonom. Različici Insignie z bencinskim in dizelskim motorjem, s prednjim pogonom sta tako sedaj deležni paketa podvozja z obesami HiPerStruts, zavorami Brembo in nastavitvami OPC.

Opel je prvič ponudil zmogljivo podvozje SuperSport v avtomobilu srednjega razreda s prednjim pogonom.
 

Različici Insignie z bencinskim in dizelskim motorjem, s prednjim pogonom sta tako sedaj deležni paketa podvozja z obesami HiPerStruts (High Performance Struts), zavorami Brembo in nastavitvami OPC. Tovrstna izvedba podvozja je bila doslej na voljo le pri športni Insignii OPC in vse ostalih Insigniah s pogonom na vsa kolesa, opremljenimi s sistemom zagotavljanja stabilnosti, elektronsko nadzorovano zaporo diferenciala (e-LSD), za pravšnjo razporeditev navora. Sedaj pa si je mogoče izvedbo podvozja omisliti tudi s prednjim pogonom z dizelskim motorjem 2.0 CDTI 118 kW (160 KM) in dvolitrskim bencinskim motorjem s turbinskim polnilnikom največje moči 162 kW (220 KM). Skupaj s prilagodljivim sistemom blaženja FlexRide, s tremi stopnjami delovanja, ki jih je mogoče preprosto izbrati s stikalom (Standard, Tour in Sport), s katerim je usklajeno delovanje servo ojačevalnika volana in odzivnost motorja, je potrebno za podvozje izvedbe SuperSport odšteti 2.950 evrov (priporočena maloprodajna cena).

DC78D544-E086-11E1-B3C7-91B165B94067

Podvozje SuperSport je deležno prednosti obes HiPerStruts (High Performance Struts) na sprednjih kolesih, v povezavi z visokozmogljivimi zavorami Brembo. Prepoznavne so po velikem (355 x 32 mm), prisilno hlajenem zavornem kolutu, zavorni čeljusti s štirimi bati, trdnem aluminijskem sedlu in visokozmogljivimi zavornimi ploščicami. Sočasno liti, plavajoči zavorni koluti z jeklenim obrobnim in aluminijskim osrednjim delom, so bili namensko razviti za to izvedbo Insigniinega podvozja.

Podvozje HiPerStrut, ki je bilo prvič uporabljeno za najbolj zmogljivo različico Insignio OPC, predstavlja preskok v primerjavi z izhodiščnimi obesami MacPherson. Izboljšuje oprijem na suhi in mokri podlagi in dovoljuje sproščanje večje moči ob vožnji skozi zavoje.

Glede na to, da so športna vodila na karoserijo pričvrščena na enakih točkah kot vodila osnovne izvedbe in da je naklonski kot premnega sornika zmanjšan s 13 na devet stopinj je bilo vreteno skrajšano za 23 milimetrov na 44 milimetrov. Obe spremembi omogočata vozniku učinkovitejšo izrabo Insigniinega zmogljivostnega potenciala. Zmanjšani naklonski kot premnega sornika zagotavlja manjše izgube zaradi previsa kolesa, saj imata prednji kolesi zaradi tega boljši oprijem ob vožnji skozi zavoj, kar sočasno zmanjšuje podkrmarjenje. Krajše vreteno odločno zmanjšuje vpliv navora na volan in sočasno veča učinkovitost prestrezanja in izničevanja udarcev ob vožnji po neravninah v zavojih na volan.

Opel Insignia je doslej prejela številna nacionalna in mednarodna priznanja in zmagala v različnih izborih ter prejela prestižen naslov “Car of the Year 2009”. Kupci so vsa ta priznanja in naslove potrdili z velikim povpraševanjem saj je bilo doslej, od začetka prodaje leta 2008 do leta 2012, prodanih več kot pol milijona zastavonoše znamke Opel.