Pod viaduktom Škedenj veselje domačih voznikov

Motociklizem, Šport

Peta dirka za UNIOR MX prvenstvo Slovenije je v lepem sončnem vremenu postregla z zanimivimi vožnjami in adrenalinskimi skoki ter tudi nekaj drame v nekaterih kategorijah. Na veliko veselje domačinov, so prav njihovi tekmovalci dosegli kar nekaj pomembnih zmag. V Slovenskih Konjicah sicer niso dirkali za državno prvenstvo v kategoriji MX Open in mlajših veteranov […]

Peta dirka za UNIOR MX prvenstvo Slovenije je v lepem sončnem vremenu postregla z zanimivimi vožnjami in adrenalinskimi skoki ter tudi nekaj drame v nekaterih kategorijah. Na veliko veselje domačinov, so prav njihovi tekmovalci dosegli kar nekaj pomembnih zmag. V Slovenskih Konjicah sicer niso dirkali za državno prvenstvo v kategoriji MX Open in mlajših veteranov saj sta oba vodilna v omenjenih kategorijah zaradi obveznosti na svetovnem prvenstvu v Mehiki. Tako sta omenjeni kategoriji šteli le za pokalno tekmovanje.

Najhitrejša kategorija za UNIOR MX prvenstvo Slovenije je bila tako MX2 in MX125 kjer sta slavila Jan Pancar in Miha Bubnič. V kategoriji MX125 je sicer zanesljiva zmaga zaradi tehnične okvare na motociklu v drugi vožnji spolzela iz rok tekmovalcu domačega društva AMD Slovenske Konjice. Kljub temu, da je nizal najhitrejše čase se je moral Luka Milec z ugasnjenim motociklom spustiti v bokse. To je bilo prvič letos, da v posamezni vožnji ni zmagal. Na koncu je bil vseeno tretji, drugo mesto je osvojil Jaka Završan, zmaga pa je šla v roke Bubniču na primorsko. V MX2 sta stopničke dopolnila Anej Doplihar in Šket Matic.

MX2 IN MX 125

V hitri in atraktivni kategoriji MX open R1, ki je torej štela za pokalno tekmovanje smo videli izenačene boje med Ianom Oskarjem Katancem, Theom Urbasom in Matjažem Grušovnikom. Zaslužene zmage se je razveselil Urbas, član domačega AMD Slovenske Konjice, ki je z drugim in prvim mestom dosegel največ točk. Drugo mesto je pripadlo Grušovniku in tretje Katancu.

1R1 URBAS THEO

V pokalnem tekmovanju R3 je slavil Luka Frigelj pred Perič Davidom in Švab Janom. V kategoriji pokalnega tekmovanja R2 pa Sosolič Chris pred Žitnik Maticom in Ferš Leonom.

Med najmlajšimi, ki tekmujejo v kategoriji pokalnega prvenstva junior 50 je z veliko prednostjo obakrat zmagal Peklaj Jaka in poškropil navijače z (otroškim) ‘šampanjcem’. Drugo mesto je osvojil Grebenc Žiga in tretje domači tekmovalec Škratek Tadej. V za stopnjo močnejši kategoriji MX65 je Hauptman Gal ponovno dokazal, da nima resne konkurence in je dvakrat slavil pred Osek Jako in Beltram Jakobom. V podobni maniri, torej ponovno brez poraza in z veliko prednostjo je pokal najvišje dvignil Mausser Maks. Stopničke sta z odličnimi vožnjami dopolnila Robek Matevž z drugim in Polajžer Gašper s tretjim mestom.

MX50 JUN

Pri mlajših veteranih je v pokalnem tekmovanju zanesljivo slavil Pancar Igor pred Vogrin Alojzijem, povratnikom po poškodbi (ravno tu, na prvi dirki pokalnega tekmovanja si je zlomil ključnico). Tretjega mesta se je silno razveselil tekmovalec domačega društva Ferš Leon in članom AMD Slovenske Konjice prinesel veliko slavje pod zmagovalnim odrom. Vedno nasmejani Fortuna Alojzij je poskrbel, da je med najstarejšimi motokrosisti še vedno nepremagan, pravi pa da za to vsak dan trenira na kolesu in se poti v fitnesu. Dokaz, da se tudi po 50. letu lahko kosa celo z nekaj mlajšimi vozniki. Drugo mesto je zasedel Gorazd Vidic, ki je danes zastopal barve sicer izjemno uspešnega Motocross – Ski Gajser ‘teama’, stopnička pa je s tretjim mestom zapolnil Škufca Bojan.

Zadnja dirka za UNIOR MX prvenstvo Slovenije bo 4. oktobra v Orehovi Vasi.

Rezultati 5. dirke za UNIOR MX prvenstvo Slovenije, Slovenske Konjice:
PP 50 JUN: 1. Peklaj Jaka, 2. Grebenc Žiga, 3. Škratek Tadej,…
DP 65 JUN: 1. Hauptman Gal, 2. Osek Jaka, 3. Beltram Jakob…
DP 85: 1. Mausser Maks, 2. Robek Matevž, 3. Polajžer Gašper,…
DP 125 2T: 1. Bubnič Miha, 2. Završan Jaka, 3. Milec Luka…
DPMX2: 1. Pancar Jan, 2. Doplihar Anej, 3. Šket Matic,…
DP VETERANI 50: 1. Fortuna Alojzij, 2. Vidic Gorazd, 3. Škufca Bojan,…
PP R2: 1. Sosolič Chris, 2. Žitnik Matic, 3. Ferš Leon,…
DP OPEN: 1. Urbas Theo, 2. Grušovnik Matjaž, 3. Katanec Ian Oskar,…
PP MX R3: 1. Frigelj Luka, 2. Perčič Davor, 3. Švab Jan,…

Vse rezultate najdete na www.speed-timing.hr in na www.amzs.si