Pnevmatike za največji vlačilec na svetu

Aktualno

Goodyear je dobavitelj pnevmatik za Tractomas, največji vlačilec s polpriklopnikom na svetu, ki ga je izdelal francoski proizvajalec Nicolas, strokovnjak za težka tovorna vozila. Vlačilec s 1000 konjskimi močmi, ki lahko za seboj vleče kar 535-tonsko kompozicijo, bo opremljen z masivnimi pnevmatikami Goodyear GP-2B 385/95R25. Tovornjak sta si lahko ogledali na gradbenem sejmu Bauma v Münchnu […]

Goodyear je dobavitelj pnevmatik za Tractomas, največji vlačilec s polpriklopnikom na svetu, ki ga je izdelal francoski proizvajalec Nicolas, strokovnjak za težka tovorna vozila. Vlačilec s 1000 konjskimi močmi, ki lahko za seboj vleče kar 535-tonsko kompozicijo, bo opremljen z masivnimi pnevmatikami Goodyear GP-2B 385/95R25. Tovornjak sta si lahko ogledali na gradbenem sejmu Bauma v Münchnu (od 15. do 21. aprila 2013), in sicer na razstavnem prostoru podjetja Nicolas (območje F8 na prostem, razstavni prostor N828). 

Tovornjak, ki ga je izdelal francoski proizvajalec Nicolas, strokovnjak za težka tovorna vozila, je naročilo rudarsko podjetje LCR, vlekel pa bo serijo stranskih prekucnikov v rudniku lignita v avstralski državi Queensland. Lastna teža tovornega vozila Tractomas TR 10 x 10 je 40 ton, dolg je 10 metrov, širok 3,5 metra, visok pa 4,6 metra. Poganja ga 27-litrski dizelski motor Caterpillar s 1000 konjskimi močmi, ki poskrbi, da celotna kompozicija vlačilca in priklopnikov s skupno maso okrog 535 ton lahko s hitrostjo do 50 km/h premaguje razdalje do 40 kilometrov.

goodyear pnevmatika za tovornjak 2013

Goodyear GP-2B je večnamenska 100-nivojska pnevmatika, ki se najpogosteje uporablja za premične žerjave na terenu. Gre za radialno pnevmatiko, ki se zelo počasi obrablja in v težkih razmerah nudi odličen bočni oprijem, na utrjenih površinah pa omogoča gladko vožnjo. Njeni odprti ramenski kanali zagotavljajo odlično samočiščenje. Tractomas je opremljen z dimenzijo 385/95R25.

Goodyearova ponudba vrhunskih pnevmatik za delovne stroje (OTR) je med najbolj celovitimi na trgu. Njihova uporaba zajema toge in zgibne prekucnike, kolesne nakladalnike, motorne grederje ter pristaniške, industrijske in rudniške premične žerjave.