Peugeot Traveller (za moderno potovanje)

Novosti, Saloni

Peugeot s svojim dizajnom vnaša v ta avtomobilski razred nove stilske zapovedi, značilne za limuzine in športno terenska vozila znamke. Izrazit dizajn PeugeotA Travellerja izžareva tudi moč in eleganco. Na avtomobilskem salonu v Ženevi 2016 se bo premierno na svetu predstavil Peugeot Traveller, ki bo opazno vstopil v svet limuzinskih kombijev in VIP mini-busov. Peugeot […]

Peugeot s svojim dizajnom vnaša v ta avtomobilski razred nove stilske zapovedi, značilne za limuzine in športno terenska vozila znamke. Izrazit dizajn PeugeotA Travellerja izžareva tudi moč in eleganco.

Na avtomobilskem salonu v Ženevi 2016 se bo premierno na svetu predstavil Peugeot Traveller, ki bo opazno vstopil v svet limuzinskih kombijev in VIP mini-busov.

PEUGEOT_TRAVEL_2016_armaturka

Peugeot je svojemu najnovejšemu modelu iz izbora osebnih vozil nadel naziv, ki vse pove. Že samo ime Peugeot Traveller tako kot tudi njegov izrazit in eleganten dizajn nakazujejo na moderno vizijo o potovanjih in vožnji po prostranih pokrajinah.

Peugeot Traveller vam obljublja brezskrbna potovanja po zaslugi voznih kakovosti, ki so plod Peugeotovega strokovno podkovanega znanja, vrhunskega ambienta in visoko razrednega udobja. Z mnogimi konfiguracijami za vse do devet sedežnih mest in številno opremo, ki je v tem avtomobilskem segmentu edinstvena, je Peugeot Traveller preprosto enostaven za bivanje in se prilagaja vsakodnevnim potrebam.

PEUGEOT_TRAVEL_2016_009_FR

Peugeot Traveller tako ponuja do 9 prostornih sedežnih mest in 1500 litrov prostornine prtljažnika oziroma do 4900 litrov po zaslugi odstranljivih sedežev.

Na voljo so tri dolžine (od 4,60 m do 5,30 m) in zgolj 1,90 m višine, kar je prava redkost tega segmenta in Peugeotu Travellerju zagotavlja vstop v pokrita parkirišča. Izvedenki Standard in Long s 4,95 m in 5,30 m sodita med najbolj iskane modele na trgu. Izvedenka Compact, ki je s 4,60 m dolžine edinstvena v tem segmentu, pa prav tako omogoča prevoz do 9 potnikov, in to povsem sproščeno na vseh sedežih. Z majhnimi merami in kratkimi previsi Peugeot Traveller ponuja nadvse priročno upravljanje za vsakodnevno rabo tudi v urbanih središčih.

PEUGEOT_TRAVEL_2016_zadaj

Peugeot Traveller Business VIP nudi potnikom na zadnjih sedežih razporeditev s 4 ali 5 sedeži v usnju, ki so obrnjeni eden proti drugemu. Za dobro počutje potnikov poskrbita tudi večfunkcijska streha s tripodročno klimatsko napravo za nesilovito prezračevanje, ki je edinstvena oprema tega segmenta, in ambientalna osvetlitev.

Moderni in učinkoviti motorji Euro6 s 70 kW do 133 kW in novi samodejni menjalnik EAT6 obljubljajo izjemno vozno udobje ter rekordno nizko porabo goriva in nizke emisije CO2 v tem segmentu. Najbolj učinkovita izvedenka Peugeot Traveller porabi 5,1 l/100 km oziroma 133 g/km CO2, vsi modeli iz izbora pa skupaj povprečno dosegajo 5,4 l/100 km oziroma 140 g/km, kar predstavlja najboljšo vrednost v tej kategoriji.

Oprema kot se spodobi

Peugeot Traveller ponuja številno opremo za udobje in varnost najnovejše generacije, ki je v tem avtomobilskem segmentu redko ali skoraj ni nikoli na voljo, npr:

  • bočna drsna vrata s prostoročnim upravljanjem so inovativna oprema tega segmenta,
  • prosojni zaslon za prikaz podatkov in odčitavanje prometnih znakov s priporočilom o mejni hitrosti sta v tem segmentu edinstvena,
  • dvižno zadnje steklo, zastekljena streha, Active Safety Brake in samodejni preklop dolgih luči in
  • nova povezljiva navigacija z glasovnim upravljanjem in prometnimi informacijami v realnem času, kamera VisioPark 1 za pomoč pri vzvratni vožnji s prikazom območja za vozilom pod kotom 180° od zgoraj ali opozorilnik na voznikovo nepozornost pa so premierno na voljo za vozilo znamke Peugeot.

PEUGEOT_TRAVEL_2016_006_FR

Peugeot Traveller ponuja dva izbora vozil, enega za fizične osebe in drugega za poklicne uporabnike, s po dvema nivojema opreme za vsak izbor.

Pri nekaterih izvedenkah imajo potniki v 2. in 3. vrsti sedežev na razpolago posamične usnjene sedeže z drsnim pomikom in naslonom za roke ali sedežne klopi z drsnim pomikom, ki so deljive v razmerju 2/3-1/3 ter imajo posamična in po naklonu nastavljiva naslonjala.

Velika zatemnjena stekla (70 % motnost) in pri bogatejših izvedenkah tudi dodatno zatemnjena stekla (90 % motnost) zagotavljajo potnikom zasebnost in jim omogočajo občudovati mimoidočo pokrajino. Zastekljeni strešni okni, ki ju je možno posamično zastreti, poskrbita za osvetljenost in panoramski razgled nad okolico.

Na večfunkcijski strehi, ki je pri najbogatejšem nivoju opreme na voljo serijsko, se nahajajo ambientalna LED osvetlitev, individualne bralne lučke in klimatska naprava za nesilovito prezračevanje, ki tako kot v letalih deluje neodvisno od posamičnih zračnikov.

Štirje 12-voltni priključki na raznih delih potniškega prostora ter priključek 230 V in vhod USB omogočajo polnjenje katerekoli prenosne naprave.