Peugeot Traveller i-Lab, VIP mini-bus 3.0

Novosti

Lansiranje novega limuzinskega kombija Travellerja je dokaz, da namerava znamka svojo dinamiko razširiti v vse avtomobilske segmente. S konceptom Peugeot Traveller i-Lab predstavlja svojo vozilo prihodnosti za poslovneže. Komunikacijske povezave so poskrbele za pravi preobrat na področju ponujenih storitev za povsem nove in neprekinjene izkušnje. Peugeot s svojim dizajnom vnaša v ta avtomobilski razred nove […]

Lansiranje novega limuzinskega kombija Travellerja je dokaz, da namerava znamka svojo dinamiko razširiti v vse avtomobilske segmente. S konceptom Peugeot Traveller i-Lab predstavlja svojo vozilo prihodnosti za poslovneže. Komunikacijske povezave so poskrbele za pravi preobrat na področju ponujenih storitev za povsem nove in neprekinjene izkušnje.

Peugeot s svojim dizajnom vnaša v ta avtomobilski razred nove stilske zapovedi, ki izhajajo iz limuzin in športno terenskih vozil znamke.

VIP mini-bus 3.0, ki je zasnovan na konstrukcijski osnovi EMP2, predstavlja optimalno ravnovesje med zunanjimi merami in prostorno notranjostjo.

Za potnike vožnja postane popotovanje, ki je pravi vir navdiha in idealno delovno okolje. Štirje posamični sedeži so razporejeni eden nasproti drugega okoli zelo velikega 32-palčnega zaslona na dotik s kapacitivno tehnologijo, ki je nameščen na posebnem nosilnem loku. Z dostopno točko Wi-Fi, s povezavo Bluetooth®, polnilnimi indukcijskimi priključki ali očali za navidezno resničnost so dovoljene vse vrste uporabe.

Tehnološka oprema koncepta Peugeot Traveller i-Lab pa daje vozniku zagotovilo za zadovoljstvo njegovih strank. Vožnja poteka v popolni varnosti po zaslugi funkcije za odčitavanje prometnih znakov in sistema za nadziranje voznikove nepozornosti.

Nova generacija 3D navigacije z internetno povezavo Peugeot posreduje šoferju informacije v realnem času in na kontekstualen način. S tem optimalno prilagodi pot glede na stanje v prometu in termine v potnikovem elektronskem organizatorju.

TRAVELLERILAB_zadaj

Prepoznaven avtomobil

Že na prvi pogled vam Traveller i-Lab razkrije svoje značajske lastnosti VIP mini-busa, hkrati pa vam postane očitno, da pripada Peugeotovem izboru osebnih vozil. Ekspresiven prednji del se ponaša s prenovljeno stilsko podobo znamke Peugeot. Nova vertikalna maska, ki je umeščena zelo visoko, na sredini nosi logotip leva.

Sprednji del nakazuje tudi na njegove dinamične sposobnosti. Do motornega prostora so speljane številne odprtine za dovod zraka, med katerimi je tudi vertikalno umeščena okrasna maska, obdana z robustnim kromanim okvirjem. Ksenonski žarometi, ki so navdih za svoj dizajn našli pri limuzinskih izvedenkah, so vdelani v karoserijo. LED luči, ki so vgrajene v kromane bumerange, krasijo prednji odbijač. Od tam se raztezajo blatniški koši in izklesane bočne stranice, ki izoblikujejo medosno razdaljo 3,28 m. Na zgornjem delu pa visoka linija stekel zagotovi dominanten razgled nad okolico, ki je idealen za predvidevanje dogodkov v prometu.

Vozilo je odeto v barvo Dark Copper z intenzivnimi odtenki, opremljeno pa je tudi z bočnimi drsnimi vrati na obeh straneh. Slednja omogočajo dostop v gostoljuben potniški prostor, ki je glede na kompaktne zunanje mere zares neverjetno velik.

TRAVELLERILAB_armaturka

Potniški prostor 3.0

Peugeot Traveller i-Lab je platforma za visoko mobilni dostop do oblaka poslovnih potnikov. Da bi jim ponudil najbolj aktualne možnosti za povezljivost, se je Peugeot povezal s Samsungom. Visoko zahtevne stranke bodo tako deležne neprekinjenih izkušenj. VIP mini-bus 3.0 ponuja tudi povezljive storitve, s katerimi preobrazi vsakdan svojih potnikov. Do pred kratkim so ljudje s prepolnim urnikom potovanje z mini-busom smatrali za popolnoma neproduktiven čas. Od zdaj dalje pa bo taka vožnja postala vir navdiha in neprekinjenih izkušenj.

To se začne takoj po odprtju bočnih drsnih vrat z električnim pomikom. Po zaslugi bočnih drsnih vrat s prostoročnim upravljanjem je treba za odprtje zgolj nogo postaviti pred zaznavalo, ki se nahaja na spodnjem robu karoserije. Takoj po vstopu se pametne naprave potnikov samodejno povežejo z vgrajeno dostopno točko Wi-Fi. Istočasno se razna oprema mini-busa ustrezno posodobi glede na vsebino njihovih dokumentov.

TRAVELLERILAB_bocna-vrata

Navigacijski sistem z internetno povezavo si nastavi shranjen naslov naslednjega sestanka. Če je cilj poti hotel, v katerem ima stranka rezervacijo, se gigantski 32-palčni zaslon na dotik poveže z ustrezno spletno stranjo, da stranki omogoči virtualni obisk sobe s pomočjo očal za navidezno resničnost Samsung Gear VR. Stranka, ki je po poklicu režiser, lahko obišče potencialni kraj snemanja. Oblikovalec pa lahko na primer to napravo izkoristi za ogled izdelkov, ki so v fazi razvoja.

Ne glede na poklic, ki ga opravljajo, vse stranke prihranijo čas, saj se njihov pametni telefon pretvori v džokeja za neprekinjeno opravljanje vsakodnevnih obveznosti. Tako lahko prijavo in odjavo iz hotelske sobe opravijo kar iz mini-busa. Ob prihodu na cilj poti lahko potniki takoj odidejo v svojo sobo, ne da bi se zaustavili na recepciji, saj se jim je na njihovo napravo že naložil elektronski ključ. Ob odhodu se jim račun izpiše samodejno, plačilo pa je prav tako možno opraviti prek telefona.

Traveller i-Lab ponuja rešitev za mednarodne potnike, kadar se pojavijo težave zaradi nerazumevanja jezika. Tudi če tuji potnik vnese spremembo v svoj elektronski organizator, ni več potrebno, da bi ga voznik razumel. Spremenjeni termin se prenese neposredno v voznikov urnik.

Osrednji vmesnik tega eko sistema je kapacitivni zaslon na dotik. Nameščen je na nosilnem loku iz kombinacije surovega lesa in polimernih snovi, tradicije in modernosti. Glede na to, da je drsno pomičen in nastavljiv po naklonu, omogoča vse vrste rabe za učinkovito delo: tablični računalnik za individualno rabo, tablični računalnik razdeljen na štiri dele za ravno toliko uporabnikov itd.

Za potrebe napajanja pametnih telefonov sta na nosilnem loku na voljo dva polnilna indukcijska priključka.

Notranjost vozila Traveller i-Lab ponuja atmosfero, ki je primerna za delo. Pred zunanjimi vplivi je zaščitena z dodatno zatemnjenimi stekli, potnikom so na voljo udobni posamični sedeži, prekriti z usnjem Alcantara® in patinastim črnim usnjem, obloge vrat pa so prav tako obdane z usnjem. Strešna konzola elegantnega dizajna oddaja umirjeno svetlobo diod LED in nesilovito dovaja zrak iz klimatske naprave.

Poleg tega so na njem nameščeni štirje srednjetonski zvočniki in dva visokotonska zvočnika, avdio inštalacijo pa je razvilo podjetje FOCAL v partnerskem sodelovanju, ki se je pričelo že s prejšnjimi konceptnimi vozili. Omenjeno inštalacijo sestavlja 17 zvočnikov FOCAL bas, srednjetonski, nizkotonski in visokotonski, ki so premišljeno razporejeni po vozilu. Zvočnike napajajo trije ojačevalniki FOCAL FD za skupno moč 1300 Wrms. Za njihovo krmiljenje pa skrbi digitalni signalni procesor (Digital Signal processor), ki zvok prilagodi arhitekturni zgradbi potniškega prostora. Po zaslugi zvočnega udobja na ravni najboljših v tem avtomobilskem segmentu, postane poslušanje skladb s seznamov na pametnem telefonu pravi užitek.

Partner za delo

Za voznika je Peugeot Traveller i-Lab delovno orodje najnovejše generacije. Z njim lahko svojim strankam ponudi visoko raven ekskluzivnih storitev.

Opravljanje poti poteka nemoteno in točno po zaslugi nove generacije Peugeotovega navigacijskega sistema z internetno povezavo. Navigacija prikaže zemljevid v formatu 3D in v realnem času predlaga alternativne poti glede na nevarnosti v prometu. Posreduje tudi informacije o vremenski napovedi in cenah goriva, s čimer je zagotovljena optimalna raba vozila. Glasovno prepoznavanje prinaša dodatno varnost, saj omogoča upravljanje funkcij navigacije, telefona in medijev brez odmika pogleda s cestišča. Kapacitivni zaslon in 7-palčni zaslon na dotik imata vlogo vmesnika za kamero Visio Park.

TRAVELLERILAB_notranjost

Ta sistem prikaže sliko območja za vozilom pod kotom 180° od zgoraj. Takoj ko se v bližini pojavi ovira, Visio Park samodejno preklopi na način za povečavo slike, da omogoči še bolj natančno izvajanje manevrov.

Varnost potnikov je zagotovljena po zaslugi celovite opreme. Naprava za odčitavanje prometnih znakov nadzira neposredno okolico cestišča, da na barvnem digitalnem zaslonu instrumentne plošče prikaže predpisano omejitev hitrosti. Voznik lahko informacijo sprejme in omejitev nastavi kot referenčno vrednost tempomata/omejevalnika hitrosti vozila.

Traveller i-Lab nadzoruje voznikovo pozornost, da prepreči kakršnokoli nesrečo. Sistem za nadziranje voznikove nepozornosti prikaže opozorilo po dveh urah neprekinjene vožnje in nato vsako naslednjo uro, če voznik ne naredi premora. Po drugi strani pa ta opreme tudi izmeri zanašanje vozila prek kamere in zaznavala kota zasuka volana. Vizualni in zvočni opozorilnik spodbudita voznika k večji pozornosti.

V primeru bližajoče nevarnosti trčenja ob premično ali nepremično oviro, najsibodi ob voznika ali pešca, Active City Brake sproži samodejno zaviranje. Vozilo tako ne pride v stik z oviro ali pa sistem zmanjša posledice trčenja, če se mu ni možno izogniti.

Po zgledu storitev za vodenje voznega parka Peugeot Connect Fleet Management se prek protokola Mirror Screen na zaslonu na dotik vozila Traveller i-Lab prikaže aplikacija namenjena poklicnim uporabnikom. Aplikacija zbere v realnem času podatke o lokaciji in tehnične informacije (poraba goriva, podatek o preostali količini goriva, povprečna hitrost) ter jih pošlje vozniku in upravitelju voznega parka, da lahko načrtujeta in se pripravita na naslednje roke za servisni pregled. Nasveti za optimizacijo porabe goriva se podajo v obliki osebnih nasvetov za eko vožnjo.

Omenjene informacije so nadgradnja orodja za upravljanje voznega parka podjetja.

S to aplikacijo lahko upravitelj voznega parka v realnem času posreduje vozniku informacije o dogodkih, ki se navezujejo na njegovo dejavnost in organizira njegove prihodnje delovne zadolžitve.