Peugeot na tednu oblikovanja v Milanu 2015

Zanimivosti

Peugeot se je že drugo leto zapored odločil sodelovati na Tednu oblikovanja v Milanu, od 14. do 19. aprila, z najnovejšimi kreacijami svojega oblikovalskega studia za globalne blagovne znamke Peugeot Design Lab. Na ulici 31 Via Tortona bo Peugeot Design Lab na razstavni površini 650 m2 premierno na svetu predstavil svoje kreacije svetil ONYX. Na […]

Peugeot se je že drugo leto zapored odločil sodelovati na Tednu oblikovanja v Milanu, od 14. do 19. aprila, z najnovejšimi kreacijami svojega oblikovalskega studia za globalne blagovne znamke Peugeot Design Lab. Na ulici 31 Via Tortona bo Peugeot Design Lab na razstavni površini 650 m2 premierno na svetu predstavil svoje kreacije svetil ONYX.

Na Peugeotovem razstavnem prostoru bo razstavljen tudi povsem nov in inovativen Foodtruck Peugeot, Bistrot du Lion, ki je bil javnosti predstavljen 2. aprila v Parizu, zatem pa se bo pridružil francoskemu paviljonu v okviru svetovne razstave v Milanu.

Stropna svetila ONYX iz materiala NewspaperWood

Material Newspaper Wood, ki ga proizvajajo iz recikliranega časopisnega papirja, po videzu spominja na vensko strukturo lesa in je na dotik izjemno mehak.

Vsak kolobar bi lahko na videz predstavljal eno leto rasti drevesa, kar pa seveda ni res, saj gre dejansko le za stran iz dnevnega časopisja!

Ob svoji prvi udeležbi na Tednu oblikovanja v Milanu leta 2014 je dal Peugeot Design Lab natisniti 20.000 časopisov, v katerih so bile objavljene njegove kreacije. Po koncu razstave so preostalih 3000 izvodov časopisov reciklirali v material Newspaper Wood. Ti reciklirani «odpadki» so postali osnovni material za izdelavo njegovih novih svetil.

Listi materiala NewspaperWood obdajajo odsevni nosilec iz bakra. Celota je nameščena na eleganten umetniško

Peugeot-Desing-Lab-NPW-Lamp-Prototype-004-Black-Background

Stropna svetila ONYX izdelana s 3D tiskom!

Kolekcija stropnih svetilk, izdelanih s 3D tiskom, tvori inovativno generacijo svetil, ki jo umeščamo nekje na pol poti med po meri izdelanim ekskluzivnim lestencem ONYX in stropnimi svetili serijske proizvodnje iz materiala Newspaper Wood.

Peugeot-Desing-Lab-3D-Print-Lamp-Cluster-3-Prototype-001-Black-Background

Kotiček za antologijo

V kotičku za antologijo je moč izvedeti, v kolikšni meri je Peugeot zaznamoval industrijsko oblikovanje znotraj številnih sektorjev dejavnosti v zadnjih dveh stoletjih. Na Tednu oblikovanja v Milanu 2015 bo na ogled zbirka nožev, mlinčkov in malih gospodinjskih aparatov, ki bodo ponazorili 200 let inovativnih kreacij za vsakodnevno rabo.