Peugeot in Citroën zadovoljna s salonom Mondial de Paris

Saloni

Pariški avtomobilski salon, ki ga je obiskalo rekordnih 1,253 milijona ljudi, je bil tako za Peugeot kot za Citroën uspešen tako z vidika obiska njihovega razstavnega prostora, ki ga je obiskalo več kot milijon ljudi, kot z vidika naročil in stikov. Peugeot Ta rekordni obisk je med drugim rezultat izjemno bogate vsakodnevne animacije, med drugim […]

Pariški avtomobilski salon, ki ga je obiskalo rekordnih 1,253 milijona ljudi, je bil tako za Peugeot kot za Citroën uspešen tako z vidika obiska njihovega razstavnega prostora, ki ga je obiskalo več kot milijon ljudi, kot z vidika naročil in stikov.

Peugeot

Ta rekordni obisk je med drugim rezultat izjemno bogate vsakodnevne animacije, med drugim so razstavni prostor obiskali Stéphan Peterhansel, voznik dirkalnika Peugeot2008 DKR, igralci Stade Toulousain, Flora Coquerel Miss France 2014, Cédric Pioline, bratje Karabatic, za zaključek teh z dogodki bogatih dni pa še plavalca Florent Manaudou in Camille Lacourt. Vsi ti ambasadorji znamke so se srečali s svojimi oboževalci in se prijazno udeležili organiziranega podpisovanja avtogramov.

Tudi glasba ni manjkala po zaslugi mednarodnega glasbenega programa Peugeot Music, ki ga je zastopal hišni didžej Adriano s svojimi miksi, ter skupine ALB, ki je na veliko veselje obiskovalcev salona priredila koncert.

Peugeot-na-salonu

Najbolje prodajana vozila Peugeot

Na tem avtomobilskem salonu so kupci največkrat izbrali vozila Peugeot 208, 308, 3008 in 2008, ki torej predstavljajo 77 % prodanih Peugeotovih vozil in potrjujejo usmeritev znamke v letu 2014. Na tem avtomobilskem salonu je Peugeot ponudil dober izbor, ki potrjuje aktualno dinamiko znamke Peugeotv letu 2014.

Citroën

– Naslov najboljšega razstavnega prostora salona, ki ga je podelil dnevnik Argus. Izviren Citroënov razstavni prostor, ki je s svojo arhitekturo in ambientom poskrbel za polno doživetje izraznosti znamke, saj je obiskovalcem ponudil trenutek, ki je bil zelo “feel good”. Izjemno stanje duha, optimistično in prijetno, za katerega je poskrbelo 130 hostes in asistentov ter 50 sodelavcev, kar se ujema z vrednotami, ki jih uteleša Citroën.

citroen-na-salonu

– Zapeljivi konceptni avtomobili, ki ponujajo jasno perspektivo prihodnosti:

  • C4 Cactus Airflow 2L, koncept z resnično kreativno tehnologijo, cenjen zaradi svojega dizajna in konkretnega odgovora na izzive prihodnosti.
  • C1 Urban Ride, ki je zbudil veliko zanimanja. Zapeljal je več kot 17 tisoč obiskovalcev, ki so oddali svoj glas in izrazili željo, da bi bil ta avtomobil nekoč naprodaj (to je več kot 82 % vseh sodelujočih). Glasovanje, ki se je nadaljevalo tudi na družbenih omrežjih, je prineslo še dodatnih 2.700 pozitivnih mnenj (90 % glasov).

–  Povečanje rezervacij za 21 % v primerjavi z letom 2012 po zaslugi zadnjih novosti znamke Citroën: C4 Picasso, C4 Cactus in novi C1 (od tega 27 % Airscape). Skoraj 2.800 rezervacij (brez modelov DS) je bilo podpisanih in posredovanih v mrežo Citroën, kjer jih bodo pretvorili v naročila.

–  V času salona je bilo opravljenih več kot 1000 testnih voženj, testni center pa je bil nekaj metrov oddaljen od razstavnega prostora.

Linda Jackson, generalna direktorica CITROËNA: “Ob tem pariškem salonu smo zelo ponosni, da je več kot en milijon obiskovalcev lahko doživel trenutek “feel good” na CITROËNOVEM razstavnem prostoru po zaslugi ambienta, naših ambasadorjev in avtomobilov. Število rezervacij, ki je za več kot 20 % preseglo rezervacije iz leta 2012, ter naslov najboljšega razstavnega prostora potrjujeta uspeh letošnjega salona za našo znamko.