Peugeot bo v Ženevi predstavil tri svetovne premiere

Saloni

Peugeot napoveduje tri svetovne premiere vozil in lansiranje prvega športno terenskega vozila letošnjega leta na salonu v Ženevi. Svetovna premiera novega PeugeotA 2008, kompaktnega športnega terenskega vozila znamke Januarja smo bili priča prečudoviti zmagi PeugeotA 2008 DKR na reliju Dakar. Devet etapnih zmag od skupno trinajst etap, dve trojni zmagi, pet dvojnih zmag in skupna […]

Peugeot napoveduje tri svetovne premiere vozil in lansiranje prvega športno terenskega vozila letošnjega leta na salonu v Ženevi.

Svetovna premiera novega PeugeotA 2008, kompaktnega športnega terenskega vozila znamke

Januarja smo bili priča prečudoviti zmagi PeugeotA 2008 DKR na reliju Dakar. Devet etapnih zmag od skupno trinajst etap, dve trojni zmagi, pet dvojnih zmag in skupna zmaga na drugi udeležbi relija Dakar v južni Ameriki. Po prevoženih 9500 kilometrih prog pod peklenskimi pogoji je ekipa Peugeot SPORT primaknila še eno zmago svoji bogati zbirki dosežkov, ki šteje že štiri zmage na Dakarju v Afriki med letoma 1987 in 1990 in pa tudi raznolike druge naslove, kot so zmage na dirki 24 ur Le Mansa, prvenstvih WRC in WRX ter vzpon na Pikes Peak.

dakar-peugeot

Šest tednov po zmagi posadke Peterhansel/Cottret z dirkalnikom Peugeot 2008 DKR, nam bo Peugeot v Ženevi premierno na svetu predstavil novega PeugeotA 2008, svoje kompaktno športno terensko vozilo.

Peugeot 2008 se je z močnimi argumenti prvič predstavil leta 2013. Kupci so vzljubili njegovo eleganco in vozne lastnosti. Model je beležil neprekinjeno rast prodaje in skupaj je bilo po svetu, v Evropi, pa tudi v Braziliji in na Kitajskem prodanih 515.000 primerkov, s čimer je 2008 postal najbolj globalen Peugeotov izdelek. V Evropi se njegov uspeh zrcali tudi v uvrstitvi med vodilne v njegovem avtomobilskem segmentu, kamor se je model 2008 uvrstil že kmalu po začetku prodaje.

peugeot-2008-zeneva

Za dodatno spodbudo temu uspehu je Peugeot 2008 dodelan v vpadljivo športno terensko vozilo, ki prekipeva od moči in zapeljuje. Obloge blatnikov, navpična prednja okrasna maska in spodnji ščitniki pod odbijači so odraz pripravljenosti na preizkušnje, ki jih prinaša vsakdan. Rdeč barvni odtenek Ultimate izraža moč vozila 2008.

Nivoje opreme Access, Active in Allure je okronala še oprema GT Line. Ta nov nivo opreme, ki je skupen celotnemu izboru vozil Peugeot, nudi športen in šik ambient v kombinaciji rdeče in črne barve.

Peugeot 2008 med vožnjo nudi edinstven občutek nadzora. Občutek, ki zasvoji. Peugeot i-Cockpit® uteleša značilnosti vožnje s PeugeotOM 2008: intuitivnost, agilnost, varnost.

Sistem za nadzor oprijema Grip Control PeugeotU 2008 daje večjo učinkovitost na vseh podlagah. Vgrajen je v kombinaciji z zimskimi pnevmatikami (M+S).

Peugeot 2008 ima funkcijo zrcaljenja zaslona Mirror Screen, ki temelji na tehnologijah MirrorLinkTM in Apple Carplay®, poleg tega pa še kamero za vzvratno vožnjo, sistem za zaviranje ob nevarnosti naleta Active City Brake in pomoč pri parkiranju Park Assist, ki jih v njegovem avtomobilskem segmentu sicer redko srečamo.

Zgledno obnašanje na cesti pride do izraza pri vseh izvedenkah. Motorji Euro6 kljub svoji varčnosti nudijo zelo veliko užitkov v vožnji. Štiri izvedenke so najboljše v svojem segmentu, med drugim 1.2L PureTech 130 S&S BVM6.

Konceptno vozilo Peugeot FRACTAL

Z več kot 2,2 milijonov kupcev od leta 2012 do danes in po lansiranju modela 208 se je Peugeot i-Cockpit® uveljavil kot prepoznavni simbol najnovejših kreacij blagovne znamke. V letošnjem letu nam Peugeot razkriva svojo najnovejšo perspektivno študijo, to je inovativni koncept poimenovan Peugeot FRACTAL. Za futurističnimi linijami urbanega električnega kupeja se skriva nova interpretacija voznikovega mesta Peugeot i-Cockpit®, kjer je vse osredotočeno na zvok, da postane vožnja še bolj instinktivna.

PEUGEOT-FRACTAL-zeneva peugeot-fractal

Vidu in otipu se kot tretje stimulirano čutilo pridružuje še sluh, ki voznika in potnike popolnoma obda z edinstveno senzorično izkušnjo po zaslugi zvočnega sistema 9.1.2, ki omogoča prostorsko razširitev in dinamično obdelavo zvoka ter združuje Hi-Fi sistem 9.1 in zvočnike na nizke frekvence, integrirane v naslonjalo vsakega sedeža, ki jih je razvilo podjetje FOCAL, specialist za avdio opremo visokega segmenta.

V potniškem prostoru PeugeotA FRACTALA najdemo inovativne tehnologije. Instrumentna plošča v višini oči je opremljena z digitalno ploščo s holografskim prikazom v visoki ločljivosti, volan pa je opremljen z integriranimi sledilnimi ploščicami in dvojnim uporabniškim vmesnikom na dotik za upravljanje funkcij in zvočnega ambienta. Več kot 80 % notranjih površin je izdelanih s 3D tiskom, vključno z gluhimi površinami, ki zvok usmerjajo tako kot v pravem avditoriju.

PEUGEOT-FRACTAL-zeneva

Urbani kupe z izključno električnim pogonskim sklopom razvije 150 kW in ponuja 450 km avtonomije zahvaljujoč izjemno tekočim linijam, zmernimi 1000 kg teže in pnevmatikam Tall & Narrow z ozko tekalno ploskvijo. Po zaslugi kompaktnih dimenzij (zgolj 3,81 m) in variabilnega podvozja v razponu od 7 do 11 cm se izjemno dobro znajde v mestu.

Peugeot Traveller: vabilo na potovanje in udobje visokega segmenta

Na avtomobilskem salonu v Ženevi 2016 se nam bo premierno na svetu predstavil Peugeot Traveller, ki bo opazno vstopil v svet limuzinskih kombijev in VIP mini-busov.

PEUGEOT_TRAVEL_2016

Peugeot s svojim dizajnom vnaša v ta avtomobilski segment nove stilske zapovedi, značilne za limuzine in športno terenska vozila znamke. Izrazit dizajn PeugeotA Travellerja izžareva tudi moč in eleganco.

Peugeot Traveller i-Lab, VIP mini-bus 3.0

Lansiranje novega limuzinskega kombija PeugeotA Travellerja je dokaz, da namerava znamka svojo dinamiko razširiti v vse avtomobilske segmente. S konceptom Peugeot Traveller i-Lab, ki bo premierno na ogled v Ženevi, predstavlja svojo vozilo prihodnosti za poslovneže. Komunikacijske povezave so poskrbele za pravi preobrat na področju ponujenih storitev za povsem nove in neprekinjene izkušnje.

TRAVELLERILAB_zadaj

Peugeot s svojim dizajnom vnaša v ta avtomobilski segment nove stilske zapovedi, ki izhajajo iz limuzin in športno terenskih vozil znamke.

VIP mini-bus 3.0, ki je zasnovan na konstrukcijski osnovi EMP2, predstavlja optimalno ravnovesje med zunanjimi merami in prostorno notranjostjo.