Peter Podlunšek odlično letel, a zbral preveč časovnega pribitka

Aktualno, Šport

Namesto zlata je Peter Podlunšek na svojem osvajanju Japonske nabral štiri kazenske točke, a je, zadovoljen z letenjem, dobil krila za Rovinj. Enostavnega recepta za uspeh ni, svoje odigrajo letala, svoje izkušnje, svoje fizična pripravljenost in ne nanazadnje, stanje uma in duha. In vse to, pomešano z nekaj obvezne sreče, ki je danes Peter Podlunšek […]

Namesto zlata je Peter Podlunšek na svojem osvajanju Japonske nabral štiri kazenske točke, a je, zadovoljen z letenjem, dobil krila za Rovinj.

Enostavnega recepta za uspeh ni, svoje odigrajo letala, svoje izkušnje, svoje fizična pripravljenost in ne nanazadnje, stanje uma in duha. In vse to, pomešano z nekaj obvezne sreče, ki je danes Peter Podlunšek ni imel. Zmagovalec pokala Challenger je postal lanskoletni prvak Petr Kopfstein, pred Danielom Ryfo in zmagovalcem Abu Dhabija Cristianom Boltonom.

 Mick-

Peter je takoj po pristanku povedal:

“Prva dirka po dolgem času je končno za mano. Taktično je bil let pripravljen dobro, izvedba načeloma za stopničke, vendar sem nabral preveč kazenskih točk. Za nepravilno višino leta sem dobil dvakrat po dve in te so mi namesto pokala prinesle šesto mesto. Letenje je bilo danes sicer čisti užitek, vreme odlično in da o brezmejni množici ljudi sploh ne izgubljam besed. Po današnji izkušnji sem prepričan, da v Rovinju napadamo stopničke. Hvala vsem za podporo, tako doma kot tukaj, in resnično upam, da se čez dva dobra tedna vidimo v Rovinju. Ne pozabite doma slovenskih zastav!”

Po pokalu Challenger so šli v boj za prvo mesto med piloni in oblaki tekmovalci razreda Master. Štirinajst pilotov se je pomerilo v dirki na izpadanje, eden proti drugemu, v dvojicah. Boljši je šel naprej, dokler niso ostali le še Nemec Matthias Dolderer, Francoz Nicholas Ivanoff, Avstralec Matt Hall in Britanec Paul Bohnomme. Stopničke so se izmaknile Ivanoffu, tretje mesto je osvojil Dolderer, drugo Hall, kralj tokijskega zaliva in nizkega letenja med piloni pa je postal zmagovalec letošnjega Abu Dhabija Paul Bonhomme.

Skozi-ssikano

Pripravite slovenske zastave in vabljeni v Rovinj, kjer je lansko leto pred 50-tisoč glavo množico Peter Podlunšek prvič stopil na stopničke kot tekmovalec pokala Challenger svetovnega prvenstva Red Bull Air Race.