Pet zvezdic za Audi A3 na testu Euro NCAP

Aktualno

Euro NCAP je novemu Audiju A3 v kategoriji pasivne varnosti dodelil najvišjo možno oceno, pet zvezdic. Kar zadeva zaščito odraslih potnikov pri čelnem in bočnem trčenju ter naletu od zadaj, zaščito otrok in zaščito pešcev, je novi Audi A3 eden od najvarnejših avtomobilov.

Euro NCAP je novemu Audiju A3 v kategoriji pasivne varnosti dodelil najvišjo možno oceno, pet zvezdic.
 

154658C8-F7EE-11E1-B322-0E0966B94067Kar zadeva zaščito odraslih potnikov pri čelnem in bočnem trčenju ter naletu od zadaj, zaščito otrok in zaščito pešcev, je novi Audi A3 eden od najvarnejših avtomobilov v svojem razredu.

Preizkuševalci so Audiju A3 za varnost voznika in sovoznika pri čelnem in tudi pri bočnem trčenju podelili najvišje možne ocene. V novem Audiju A3 je dobro poskrbljeno tudi za zaščito otrok. Euro NCAP pri ocenjevanju upošteva, ali ima vozilo opozorilnik za nepripete varnostne pasove spredaj, predvsem pa tudi zadaj. Oba sistema sta pri Audiju A3 vključena v serijsko opremo.
 
Pri Audiju se veliko ukvarjajo tudi z varnostjo peščev, kar dobro dokazuje tudi A3. Posebna zasnova sprednjega dela vozila in aktivni pokrov motornega prostora, ki se v primeru trčenja pirotehnično zamakne nazaj in dvigne, pomagata ublažiti posledice nesreč.
 
Pri Audiju posvečajo veliko pozornosti ne le ukrepom, ki jih ocenjuje konzorcij, temveč tudi področju aktivne varnosti. Serijske dnevne luči skrbijo za to, da je vozilo bolj opazno, denimo za pešce. Tudi v razredu kompaktnih vozil so zdaj kot dodatna oprema na voljo še mnogi drugi sistemi za pomoč vozniku, na primer radarski tempomat Audi adaptive cruise control s funkcijo pre sense front ter Audi active lane assist, Audi side assist, prikaz omejitve hitrosti ali priporočilo za postanek. Enako velja tudi za sisteme luči, kot so brezstopenjsko uravnavanje svetlobnega snopa in opcijski žarometi s celostno LED-tehnologijo, ki so bili doslej na voljo samo za vozila iz višjega avtomobilskega razreda.
 
Poleg naštetega ima A3 tudi serijsko varnostno funkcijo za preprečevanje posledičnih trčenj, ki je bila nagrajena s strani ADAC. Ta funkcija lahko vozniku v primeru trčenja pomaga zmanjšati nevarnost zanašanja vozila in s tem nevarnost nadaljnjih trčenj, ker samodejno sproži postopek zaviranja.