Pet zvezdic tudi za Audi A3 Sportback e-tron

Zanimivosti

Konzorcij Euro NCAP je tudi novemu Audiju A3 Sportback e-tron za naletno varnost podelil najvišjo oceno pet zvezdic. S tem se Audijev prvi serijski priključni hibrid uvršča med najvarnejše avtomobile v svojem razredu. Audi A3 Sportback e-tron je preizkuševalce prepričal in prejel najboljše ocene za zaščito odraslih potnikov in otrok v kategorijah čelno trčenje, bočno trčenje […]

Konzorcij Euro NCAP je tudi novemu Audiju A3 Sportback e-tron za naletno varnost podelil najvišjo oceno pet zvezdic. S tem se Audijev prvi serijski priključni hibrid uvršča med najvarnejše avtomobile v svojem razredu.

Audi A3 Sportback e-tron je preizkuševalce prepričal in prejel najboljše ocene za zaščito odraslih potnikov in otrok v kategorijah čelno trčenje, bočno trčenje in nalet od zadaj. Tudi preizkuse v kategoriji zaščite pešcev je opravil odlično.

audi-e-tron

Euro NCAP je letos prvič preizkušal tudi asistenčne sisteme. In tudi v tej kategoriji je A3 Sportback e-tron s paketom Audi pre sense front in sistemom Audi active lane assist izpolnil precej stroge kriterije. Avto je prejel posebno nagrado “Euro NCAP advanced” za sistem zaščite potnikov Audi pre sense basic in za serijsko Audijevo zavorno asistenco za preprečevanje posledičnih trčenj. Ta funkcija v primeru nezgode z avtomatskim zaviranjem vozila zmanjša nevarnost zanašanja in nevarnost nadaljnjih trčenj.