Pet zvezdic na preizkusu Ruro ncap za Lexus nx 300h

Zanimivosti

Lexus NX 300h je prejel prestižnih pet zvezdic na preizkusu varnosti Euro NCAP. Rezultati vseh preizkusov so bili precej nad mejo, ki jo je treba preseči za pet zvezdic. S tem je novi Lexus postal eno najvarnejših vozil v svojem razredu. Program sestavljajo štiri področja – zaščita odraslih potnikov, zaščita otrok, zaščita pešcev in od […]

Lexus NX 300h je prejel prestižnih pet zvezdic na preizkusu varnosti Euro NCAP. Rezultati vseh preizkusov so bili precej nad mejo, ki jo je treba preseči za pet zvezdic. S tem je novi Lexus postal eno najvarnejših vozil v svojem razredu.

Program sestavljajo štiri področja – zaščita odraslih potnikov, zaščita otrok, zaščita pešcev in od leta 2009 naprej še pomožni varnostni sistemi. Zadnja kategorija vključuje funkcije za preprečevanje in blaženje poškodb, na primer opomnik za odpete varnostne pasove, elektronski sistem za uravnavanje stabilnosti in omejevalnik hitrosti.

NX6049__mid

Lexus NX 300h je dosegel 82 % točk za zaščito odraslih potnikov, 82 % točk za zaščito otrok, 69 % točk za zaščito pešcev in 71 % točk v kategoriji pomožnih varnostnih sistemov. Ocenjevalci programa Euro NCAP so pri kategoriji zaščite odraslih potnikov poudarili, da je NX 300h dosegel maksimalno število točk na preizkusu bočnega trčenja in nudil dobro zaščito na vseh kritičnih točkah karoserije.

Testiranja sprednjih sedežev in vzglavnikov ter geometrična ocena zadnjih vzglavnikov so pokazali dobro zaščito proti poškodbam vratu ob naletih od zadaj. Na preizkusu zaščite otrok je NX 300h dosegel dobro oceno tako pri 18-mesečnih kot pri triletnih otrocih, v kategoriji zaščite pešcev pa je odbijač nudil »dobro oziroma primerno« zaščito nog pešcev. Na področju pomožnih varnostnih sistemov je NX prikazal »dober rezultat«, predvsem po zaslugi sistema za zaznavanje trčenja, elektronskega sistema za uravnavanje stabilnosti z opomnikom za odpete varnostne pasove na sprednjih in zadnjih sedežih in sistema pomoči pri izbiri hitrosti.