Pertot zmagovalec Slovaške v LEMA GP

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Minuli vikend se je na žgočem asfaltu slovaškega dirkališča Slovakiaring odvila dirka svetovnega prvenstva serije FIA GT1. Tekom vikenda pa so tu nastopili še slovenski tekmovalci državnega krožno-hitrostnega prvenstva in pokala LEMA GP 2012.

Minuli vikend se je na žgočem asfaltu slovaškega dirkališča Slovakiaring odvila dirka svetovnega prvenstva serije FIA GT1.

Tekom vikenda pa so tu nastopili še slovenski tekmovalci državnega krožno-hitrostnega prvenstva in pokala LEMA GP 2012. V slednjem je obe dirki slavill Andro Pertot.

D3CDE78E-EA8D-11E1-AB99-91B165B94067

V pokalu LEMA GP je sobotno dirko najbolje zaključil Primorec Andro Pertot, ki je dirko tudi pričel s prvega štartnega položaja med Fiat Grande Punti. Andrej Makarovič si je po ostrem boju z Alešem Bužgo izboril drugo mesto. Atraktiven boj pa sta uprizorila še Anton Bajc in Marjan Nagode. Slednji je potegnil krajšo in končal na petem mestu, kar ga postavlja v težak položaj za osvojitev pokala LEMA GP 2012. Nagode je namreč do tega vikenda vodil v točkovanju med vozniki, vodstvo pa je ohranil na minimalni razliki.

Rezultati 1. dirke – Slovakiaring 2012:
1. Andro Pertot
2. Andrej Makarovič
3. Aleš Bužga
4. Anton Bajc
5. Marjan Nagode
6. Tomaž Trček
7. David Šuster

Drugo dirko, ki je bila na sporedu v nedeljo, je iz najboljšega mesta ponovno pričel Andro Pertot. Sledil mu je Makarovič in nato Bajc. Aktualen prvak pokala, Aleš Bužga, je dirko zaključil na četrtem mestu, medtem ko eden izmed favoritev letošnje sezone, Nagode, šele na petem mestu. Obe dirki je zaznamovala predvsem neznosna vročina, ki so jo najbolj občutili ravno dirkači v dirkalnikih.

Rezultati 2. dirke – Slovakiaring 2012:
1. Andro Pertot
2. Andrej Makarovič
3. Anton Bajc
4. Aleš Bužga
5. Marjan Nagode
6. Tomaž Trček
7. David Šuster

Pri pokalnih Renault Cliotih je prvo dirko najbolje zaključil Zoran Poglajen pred Gregom Premrlom in Jakom Marinškom. Na nedeljski dirki je ponovno blestel Poglajen, medtem, ko se je Marinšek uvrstil pred Premrla, ki je bil iz dirke izključen.

3D00D64E-EA8E-11E1-9E6D-91B165B94067

Sezona se bo zaključila na madžarskem dirkališču Hungaroring (6. – 7. 10.). Svoj komentar, mnenje in razmišljanje lahko delite tudi na našem forumu Avtomobilizem in F1 v temi LEMA GP 2012.