Opv Šport na Croatia rallyju do naslova državnih prvakov

Avtomobilizem, Reli, Slovenija, Šport

Hitra posadka OPV Športa v MGju ZR 105, Martin Mlinar in Miran Mlinar, je z 2. mestom na Croatia rallyju osvojila zadostno število točk, da se že dirko pred koncem državnega prvenstva lahko veseli naslova državnih prvakov Slovenije v diviziji 1. Dolg rally z 12 hitrostnim preizkušnjami, 190 kilometri in mednarodno udeležbo je bil vsekakor […]

Hitra posadka OPV Športa v MGju ZR 105, Martin Mlinar in Miran Mlinar, je z 2. mestom na Croatia rallyju osvojila zadostno število točk, da se že dirko pred koncem državnega prvenstva lahko veseli naslova državnih prvakov Slovenije v diviziji 1. Dolg rally z 12 hitrostnim preizkušnjami, 190 kilometri in mednarodno udeležbo je bil vsekakor med težjimi v letošnji sezoni, kar pa posadkam predstavlja še dodaten izziv. Tako je Martinu in Miranu uspel nastop, kot sta si ga želela že pred štartom.

image

Še eno vrhunsko uvrstitev na rallyju s hitrostnimi preizkušnjami med Porečom in Buzetom je dosegel sovoznik Rok Nartnik, ki je tokrat zapiske bral Gregi Premrlu v Citroënu DS3 R3T – osvojila sta visoko 2. mesto v skupni razvrstitvi za državno prvenstvo Slovenije.

image

Malce manj sreče pa sta imeli preostali dve posadki OPV Športa, a sta kljub vsemu vseeno pokazali veliko borbenosti na rallyju, ki je štel tudi za FIA evropski rally pokal: Rok Turk in Martina Lazar sta po petkovih tehničnih težavah njunega Peugeota 208 T16 razreda R5 in po nekaj najhitrejših časih na sobotnih hitrostnih preizkušnjah žal predčasno končala svoj nastop, s tehničnimi težavami Volkswagen Pola pa sta se ukvarjala tudi Jure Jereb in Jani Drnovšček, a sta jih uspešno rešila in na cilju prišla na 3. mestu v diviziji 1.

image

Martin Mlinar se je v cilju skupaj s celotno ekipo v odličnem vzdušju seveda veselil naslova državnih prvakov: “Težak rally je za nami! Na hitrostnih preizkušnjah sva imela z Miranom nekaj problemov s prebitima gumama, a sva z borbenostjo vse do konca dosegla odličen rezultat. Najbolj pa sem seveda vesel naslova državnega prvaka v diviziji 1, saj je to poleg odličnih nastopov, ki so nama uspeli z Miranom v letošnji sezoni, tudi rezultat dobrega dela vrhunske ekipe, ki nama stoji ob strani!”

Državno prvenstvo v rallyju se bo končalo 16. in 17. oktobra v Idriji, ko bo na sporedu zadnji letošnji rally za državno prvenstvo, 9. rally Idrija.