OPV Šport do tretje zaporedne dvojne zmage

Aktualno, Avtomobilizem, Reli, Slovenija, Šport

Tako v divizji 1 kot v divizji 2 v letošnji sezoni slovenskega državnega prvenstva v rallyju OPV Šport ostaja še nepremagan. Z novima uvrstitvima na najvišjo stopničko na rallyju Železniki sta posadki Martin Mlinar – Miran Mlinar ter Rok Turk – Martina Lazar zabeležili že tretjo letošnjo dvojno zmago. Z dirkalnikom MG ZR 105 sta […]

Tako v divizji 1 kot v divizji 2 v letošnji sezoni slovenskega državnega prvenstva v rallyju OPV Šport ostaja še nepremagan. Z novima uvrstitvima na najvišjo stopničko na rallyju Železniki sta posadki Martin Mlinar – Miran Mlinar ter Rok Turk – Martina Lazar zabeležili že tretjo letošnjo dvojno zmago.

08-Rok_Turk_in_Martina_Lazar

Z dirkalnikom MG ZR 105 sta z zanesljivim ter hitrim dirkanjem Martin Mlinar in Miran Mlinar znova pokazala, zakaj sodita v sam vrh divizije 1, kjer nastopata še dve posadki OPV Športa. Zaradi tehničnih težav Volkswagen Pola sta morala že na prvi hitrostni preizkušnji odstopiti Simon Mlinar in Rok Nartnik, medtem ko sta Jure Jereb in Jani Drnovšček z Volkswagen Polom uspešno opravila z vsemi 95 kilometri hitrostnih preizkušenj in v cilju zasedla 6. mesto.

06-Jure_Jereb_in_Jani_Drnovscek

Poleg zmage v diviziji 2 pa sta se Rok Turk in Martina Lazar s Peugeotom 208 R2 visoko zavihtela tudi v skupni razvrstitvi, saj sta osvojila odlično 3. mesto.

07-Simon_Mlinar_in_Rok_Nartnik

Sedaj čaka posadke poletni premor, še pred jesenskim nadaljevanjem rally prvenstva pa bo v sredini avgusta na sporedu še gorsko-hitrostna dirka v Lučinah, domačem kraju Opv Športa.