Oplovo lahko električno vozilo

Aktualno, Novosti

Povsem novo vozilo na električni pogon, ki bo postavljeno na ogled na Oplovem razstavnem prostoru, na 64. Mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu, bo zagotovo zvezda prireditve. Študija bo namreč odprla povsem novo poglavje v električni mobilnosti…

Povsem novo vozilo na električni pogon, ki bo postavljeno na ogled na Oplovem razstavnem prostoru, na 64. Mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu, bo zagotovo zvezda prireditve.

 
0949160A-DBDE-11E0-A2F8-1B2866B94067Študija bo namreč odprla povsem novo poglavje v električni mobilnosti in še enkrat več  potrdila Oplovo pionirsko vlogo na področju alternativnih pogonskih sistemov. Ključne značilnosti vozila, ki zmore zapeljati tudi na avtocesto, so 100 kilometrov prevožene poti za en evro, tretjina mase sodobnega majhnega avtomobila in največja hitrost 120 km/h.
Na osnovi uspeha Ampere, ustvarja revolucionarni koncept novi razred lahkih električnih vozil z urbano mobilnost z ničelno stopnjo izpustov.
 
Dvosedežni tandem ima veliki potencial serijske izdelave in bo posebej privlačen za mlade kupce. Ti bodo namreč lahko njegovo različico, z omejeno največjo hitrost na 45 km/h, vozili že od 16. leta dalje. Njegove energetske zahteve so desetkrat manjše od sodobnega malega avtomobila, in cena za energijo, ki jo vozilo porabi na 100 km vožnje, znaša le en evro. Prijaznost do okolja je torej tudi stroškovno učinkovita.