Opel potrdil izdelavo kabrioleta

Aktualno

Sedaj je tudi uradno potrjeno, da bo Opel bogatenje ponudbe stopnjeval tudi z novim kabrioletom. Cabrio sodi pod okrilje, pred približno enim letom napovedanega investicijskega načrta, v višini 11 milijard evrov, ki se bo izvajal v prihodnosti.

9A3419F8-4B1A-11E0-99EF-2C8D66B94067Sedaj je tudi uradno potrjeno, da bo Opel bogatenje ponudbe stopnjeval tudi z novim kabrioletom. Cabrio sodi pod okrilje, pred približno enim letom napovedanega investicijskega načrta, v višini 11 milijard evrov, ki se bo izvajal v prihodnosti. Trdne temelje mu zagotavljajo današnji, izjemno uspešni izdelki znamke, med katere sodi insignia, astra, meriva, prihajajoča nova zafira in revolucionarni električni avtomobil ampera.

 
Novi kabriolet bo razvit na novi osnovi Oplovih kompaktnih vozilih, na kateri so doslej bile razvite astra, astra sports tourer in prihajajoča astra GTC. Med kupce bo zapeljal leta 2013, sočasno z novim Oplovim, slogovno prepričljivim, malim avtomobilom, ki bo sledil in seveda usmerjal vse močnejše povpraševanje po vozilih, skladnih z urbanim življenjskim slogom mladih.
 
Odločitev, da se bo cabrio izdeloval v tovarni, v Gliwicah na Poljskem, skupaj z drugimi različicami astre, je bila sprejeta po uspešnem dogovoru med vodstvom podjetja in predstavniki zaposlenih, ob prenovi te izjemno učinkovite Oplove tovarne.
 
»Novi kabriolet bo dopolnil našo pestro ponudbo vozil,« je dejal predsednik Opla Nick Reilly. »Izhajal bo iz dolgoletne tradicije legendarnih, z močnimi emocijami prežetih Oplovih kabrioletov, ki so odločno prispevali k uveljavitvi znamke. S tekočo in elegantno obliko, bo naš novi kabriolet v popolnosti izpolnil vsa pričakovanja.« Dodatne informacije, kot so ime, cenovni razred in oprema, bodo znane šele čez čas, ko bo avtomobil bliže prihodu na trg.

Sorodne vsebine