Opel Mokka: Veličina kompaktnosti

Aktualno, Novosti

Novo ime in nov segment za Opel.   Na začetku leta, dva meseca pred svetovno premiero na avtomobilskem salonu v Ženevi 6. marca 2012, je Opel objavil prve uradne fotografije novega, dinamičnega, malega SUV. Mokka v dolžino meri le 4,28 m. Dinamična vožnja sodobnega življenjskega sloga Mokka združuje uporabnost in udobje višje pozicije sedenja z avanturističnim […]

Novo ime in nov segment za Opel.

 
Na začetku leta, dva meseca pred svetovno premiero na avtomobilskem salonu v Ženevi 6. marca 2012, je Opel objavil prve uradne fotografije novega, dinamičnega, malega SUV. Mokka v dolžino meri le 4,28 m.

Dinamična vožnja sodobnega življenjskega sloga

AC473A62-3C5A-11E1-A3D7-898366B94067Mokka združuje uporabnost in udobje višje pozicije sedenja z avanturističnim duhom. Na voljo je tudi s tehnologijo štirikolesnega pogona, ki samodejno, hipno preusmerja navor proti zadnjim kolesom. Zmogljivosti zagotavljajo trije učinkoviti motorji. Vse različice z ročnim menjalnikom so opremljene s sistemom zmanjševanja porabe goriva Start/Stop. Bencinsko ponudbo sestavljata 1,6-litrski atmosferski bencinski motor z največjo močjo 85 kW (115 KM) ter motor 1.4 Turbo z največjo močjo 103 kW (140 KM) in največjim navorom 200 Nm. Ponudbo dopolnjuje turbo dizelski motor 1.7 CDTI z največjo močjo 93 kW (130 KM) in največjim navorom 300 Nm. Obema motorjema, 1.4 Turbo in 1.7 CDTI, sta namenjena šeststopenjska ročni in samodejni menjalnik.
 
Mokka uvaja v SUV B segment tehnologije, med katere sodijo tudi sistemi pomoči vozniku, delujoči na osnovi sistema kamere spredaj Opel Eye, kakor tudi kamera zadaj. Poleg tega se Mokka postavlja z ergonomičnimi sedeži s certifikatom združenja ARG – nemškega združenja strokovnjakov za zdravje hrbtenice, »Aktion Gesunder Rücken e.V.«.
 
S tovrstnimi vsebinami in opremo je bila Mokka zasnovana za ljudi prefinjenega okusa in aktivnega življenjskega sloga. To izpostavlja tudi njeno ime, izhajajoče iz ene izmed kav značilnih okroglih zrnc, prestižne arabske mešanice kave. Mešanice kave, ki vsebujejo Mokko , so izrazito sofisticirane, kultivirane in bogatega značaja. Prav takšna je tudi Mokka, kompaktna, a kljub temu velika.

SUV dizajn v kombinaciji s funkcionalnostjo

Opel Mokka se postavlja z odoločno oblikovanimi elegantnimi potezami, športno mišičaste, atletske zgradbe. Podobi daje posebno energijo značilna Oplova stranska zareza, ki se dviga proti zadnjemu delu. Športni značaj Mokke je dodatno poudarjen z večjim odmikom od podlage, kar jo naredi primerno za vožnjo po makadamskih cestah ter širokim, 1540-milimetrskim kolotekom. Robustna podoba je dodatno ojačena z 18-palčnimi kolesi, s platišči iz lahke litine, del serijske opreme stopenj opremljenosti Enjoy in Cosmo.
 
BFCA2130-3C5A-11E1-8B1E-898366B94067
 
Prtljažnik Mokke je mogoče povečati do 1362 litrov. Nadvse uporabnih je tudi 19 posebnih prostorov za shranjevanje in odlaganje najrazličnejših predmetov v notranjosti. Notranja prostornost je dopolnjena še z nosilcem koles Flex Fix nove generacije. Do uporabnikov prijazen nosilec koles je popolnoma integriran v zadnjem delu vozila, iz katerega ga je mogoče preprosto potegniti in nanj namestiti kar tri kolesa.

Pogon na vsa ali prednji kolesi

Mokka bo na voljo s sprednjim pogonom in pogonom na vsa štiri kolesa.
 
Serijski elementi, ki zagotavljajo dobre vozne lastnosti vsem različicam Mokke so: sistem elektronskega nadzora stabilnosti (ESC), sistem nadzora pogona (TC), sistem pomoči pri speljevanju navkreber (HSA) in sistem pomoči vožnje po klancu navzdol (HDC). Slednja večata udobje vožnje in varnost ob vožnji navkreber in navzdol.
 
Mogoče pa bo naročiti v Mokki tudi sistem aktivnih sprednjih luči AFL+ s tretjo generacijo bi-ksenonskih žarometov, s sistemom samodejnega uravnavanja svetlobnega snopa nezasenčenih sprednjih luči (HBA).
 
Opel Mokka bo v prodajne salone Opel pripeljala konec leta 2012.