Opel in Europcar za izposojo el. vozil

Aktualno

Opel in Europcar sta oznanila sklenitev dogovora, s katerim bo Opel Ampera vključena v vozni park za izposojo vozil po Evropi. Ob začetku prodaje Ampere konec leta 2011, bo Opel vzpostavil novi segment na evropskem avtomobilskem trgu in tako izpostavil…

Opel in Europcar sta oznanila sklenitev dogovora, s katerim bo Opel Ampera vključena v vozni park za izposojo vozil po Evropi. Ob začetku prodaje Ampere konec leta 2011, bo Opel vzpostavil novi segment na evropskem avtomobilskem trgu in tako izpostavil vlogo snovalca novih trendov na področju mobilnosti. Družbi sta združili moči, da bi olajšali zagon in razširitev električne mobilnosti med najširšo množico ljudi, ki bodo tako lahko že od začetka prodaje Ampere deležni prednosti električne mobilnosti.

 
6447D414-C893-11E0-9AB7-B53D66B94067Po dogovoru bo Europcar prve Ampere vključil v svoj vozni park za najem novembra letos v Nemčiji, kmalu zatem še v Belgiji in na Nizozemskem. Avtomobil bo kasneje, v začetku leta 2012, postopoma dopolnil ponudbo Europcara v Franciji, Italiji, Portugalski, Španiji in Veliki Britaniji.
 
»Električni avtomobili so eden najboljših odgovorov na energetske in okoljske izzive s katerimi se srečuje družba. Dejstvo, da bo Europecar v svojo ponudbo in vsakdanje poslovanje vključil Opel Ampero, je dokaz več, da je naše električno vozilo s podaljšanim dosegom, popolnoma skladno z vsakdanjo rabo, tudi kot del večjih voznih parkov ponudnikov izposoje avtomobilov,« pravi Alain Visser, podpredsednik Opla za prodajo, marketing in poprodajo.
 
Vseobsežna vpeljava Ampere in podpora najemnikom avtomobilov
 
Ampera je preprosta za vožnjo kot vsak drugi avtomobil. Električni avtomobil ob tem ponuja domiselne funkcije, ki vozniku lajšajo uporabo in mu pomagajo večati učinkovitost. Opel in Europcar sta skupaj zasnovala obsežno in vsestransko zastavljeno delovanje ob vzpostavitvi ponudbe najema Ampere in njeno predstavitev najemnikom avtomobilov. Ob rezervaciji avtomobila so uporabniki opozorjeni, da bodo ob prevzemu avtomobila deležni posebnega spoznavanja z vozilom, ki bo trajalo od 10 do 15 minut. Za to namensko izšolano osebje Europcara, jim bo namreč razložilo značilnosti in pravilno rabo vozila, od polnjenja akumulatorjev, delovanja sistema podaljšanega dosega in drugih posebnosti, kot je izpis in grafični prikaz rabe energije in energetske učinkovitosti v vožnji na posebnem zaslonu. Ob tem bodo uporabniki poučeni, oziroma jim bo svetovan slog vožnje, ki veča energetsko učinkovitost, ohranja energijo v akumulatorjih in omogoča pridobivanje čim večje energije ob zaviranju. Uporabniki bodo ob tem lahko dobili odgovore na vprašanja ob posebnih, temu namenjenih internetnih izmenjav mnenj in seveda tudi odgovore na neposredno zastavljena vprašanja strokovnjakom.
 
»Pri Europcaru se zavedamo naše odgovornosti za izvajanje trajnostnega poslovanja. Opažamo vse večjo pozornosti, ki jo uporabniki naših storitev posvečajo zmanjševanju izpusta CO2 in okoljsko sprejemljivih rešitev, še posebej v urbanih okoljih. Prepričan sem, da bodo električna vozila pomagala doseči pri zagotavljanju mobilnosti bolj zelene rešitve. Zato smo ponosni, da bomo z Oplom, v partnerskem odnosu lajšali ekspanzijo električnih avtomobilov in strankam, že na začetku novembra 2011 ponudili izjemne rešitve, ki jih zagotavlja Opel Ampera,« pravi Rafael Girona, izvršni direktor Europcara.
 
Glede na vse to je avtomobil povsem skladen z zahtevami dejavnosti izposoje vozil. Nima nobenih omejitev v mobilnosti, kar je osnovna zahteva uporabnikov tovrstnih storitev. Ob tem za družbe, ki izposojajo avtomobile ne predstavlja dodatne obremenitve s tem, da bi morali zanj ob morebitni izpraznitvi akumulatorjev, nuditi uporabnikom pomoč na kraju, kjer bi obstali v vožnji.