Opel FlexFix sistem

Aktualno

Toplo vreme in sončni dnevi so ponovno zvabili na sedeže milijone kolesarjev, da poskočno zapeljejo v pomlad. Poleg zabave, ki jim nudijo sodobna kolesa, je redno kolesarjenje eden izmed temeljev današnjega zdravega življenjskega sloga.

1BE34C10-6DA0-11E0-BFD3-E65165B94067Toplo vreme in sončni dnevi so ponovno zvabili na sedeže milijone kolesarjev, da poskočno zapeljejo v pomlad. Poleg zabave, ki jim nudijo sodobna kolesa, je redno kolesarjenje eden izmed temeljev današnjega zdravega življenjskega sloga. Krepi mišice in srce ter zagotavlja številne pozitivne učinke za pljuča in sklepe. A je marsikdaj pot na počitnice s kolesom povezana s težavami s prevozom. Pravi odgovor na tovrstne težave je nosilec kolesa FlexFix, ki ga je razvil Opel in je integriran v zadnji odbijač. Je izjemno stabilen in varen ter na voljo v Corsi, Astri, Merivi in Antari.

 
Izvirno domiseln sistem zavzema izjemno malo prostora in je skorajda nevidno shranjen v zadnji odbijač. Ni ga potrebno nameščati, odstranjevati in takrat, ko ni v uporabi, hraniti v določenem prostoru. Med številne prednosti sodi tudi namestitev blizu tlem, kar omogoča posebej preprosto nameščanje, povsem drugačno v primerjavi z dvigovanjem kolesa nad glavo pri vpenjanju na strešni nosilec. Strokovnjaki za hrbtenico združenja Aktion Gesunder Rücken (AGR – Pobuda za zdrav hrbet) so prav to dejstvo posebej izpostavili, ko so novi Merivi podelili priznanje za izjemno celostno ergonomično zasnovo. Meriva je prvi serijsko izdelan avtomobil, v svetovnem merilu, ki so mu podelili to priznanje.
 
Nosilec Opel FlexFix se postavlja s številnimi inovacijami, patentiranimi rešitvami in rešitvami, ki so bile registrirane za patent. Integrirani nosilec koles se izvleče iz zadnjega odbijača kot predal, sprosti pa se z ročico, ki se nahaja ob robu pokrova prtljažnika. Zasnova omogoča, da se nosilec izvleče in namesti brez dodatnih orodij, tudi takrat, ko je prtljažnik poln. Na nosilec sistema FlexFix je mogoče vpeti dve kolesi z okvirji velikosti med 18 in 28 palcev ter največjo maso 40 kg. Ob vzvratni vožnji opozarja na nosilec zvočno opozorilo.
 
Doslej se je za nosilec FlexFix odločilo že 60.000 zadovoljnih Oplovih kupcev, 40.000 med njimi je kupcev Cors. Od začetka prodaje, junija lani, je Opel do slej prodal približno 6.700 novih Meriv s sistemom FlexFix.
 
V Sloveniji je potrebno za dostopen in uporaben nosilec FlexFix odšteti 550 evrov pri Corsi, 590 evrov pri Merivi, 620 evrov pri Astri ter 640 evrov, če je namenjen Antari. Opel bo prihodnje leto obogatil ponudbo vozil z nosilcem FlexFix še še pri dveh modelih.