Opel Ampera predpremierno v Sloveniji

Aktualno, Novosti

Na zadnji predpočitniški dan so predstavniki podjetja Opel Slovenija novinarje in urednike presenetili s prav posebno predstavitvijo novega avtomobila na električni pogon – to pot precej drugače. Opel Ampera, revolucionaren dosežek na področju…

Na zadnji predpočitniški dan so predstavniki podjetja Opel Slovenija novinarje in urednike presenetili s prav posebno predstavitvijo novega avtomobila na električni pogon – to pot precej drugače. Opel Ampera, revolucionaren dosežek na področju električne mobilnosti, ki se lahko pohvali z dosegom na elektriko od 40 do 80 kilometrov in s podaljšanim dosegom do 500 kilometrov, so predstavili v družbi številnih strokovnjakov in odgovorili na mnoga vprašanja, ki se porajajo ob uvajanju e-mobilnosti v Sloveniji in svetu.

 

520AD720-A150-11E0-9284-ED6766B94067Ob tej priložnosti so v ljubljanskem hotelu Mons organizirali strokovno druženje, ki so ga poimenovali »Kaj pomeni električna mobilnost za Slovenijo?« S tem so želeli širši javnosti predstaviti pomen uvajanja e-mobilnosti v vsakdanje življenje ter hkrati odgovoriti na številna vpršanja, ki se ob tem porajajo prihodnjim uporabnikom električnih avtomobilov. V ta namen so k sodelovanju povabili številne strokovnjake, ki se dnevno srečujejo s to tematiko in pri tem tudi aktivno sodelujejo.

Prisotne novinarje so s svojimi predavanji navdušili direktor inštituta za električne rotacijske sisteme Iskra Avtoelektrika Robert Žerjal, univ. dipl. inž. el., Andrej Souvent iz  Elektroinštituta Milan Vidmar, prof. dr. Miran Gaberšček, vodja laboratorija za elektrokemijo materialov pri Kemijskem inštitutu in direktor Centra odličnosti nizkoogljične tehnologije ter Mag. Jure Leben iz  Službe Vlade RS za podnebne spremembe.

66BD545E-A150-11E0-BAAD-ED6766B94067Na koncu je novo Ampero, leto pred prihodom na slovensko tržišče, predstavil direktor prodaje pri podjetju Opel Slovenija, Borut Gazvoda. Ampera, ki se zaradi svoje revolucionarne tehnične zasnove, že pred prihodom na trg, lahko pohvali z nazivom najboljšega vozila izbora »Auto Trophy 2010« v kategoriji električnih avtomobilov po mnenju bralcev Auto Zeitunga, imenovanjem za »Zeleni volan 2010« posebne kategorije izbora »Zlati volan« nemških medijev Bild in Bild am Sonntag. Posebej cenjena žirija revije Auto test je Amperi podelila priznanje »e-car 2010« v kategoriji »Inovacija/tehnična zasnova leta«. Amperino prijaznost uporabnikom je že izpostavila britanska revija What car?, s podelitvijo posebnega priznanja »Green Technology Award«, posebno priznanje za inovativnost v letu 2009 pa ji je podelila tudi francoska revija L’Automobile.

Opel Ampera, za katero je v Evropi oddalo rezervacijo že preko 5000 kupcev, je navdušila vse prisotne. »V nasprotju z ostalimi električnimi avtomobili, je Opel Ampera lahko primarni družinski avto« je ob tej priložnosti povedal direktor prodaje Opel za Slovenijo, Borut Gazvoda. »Res smo ponosni na Ampero, saj resnično predstavlja brezskrbno in neomejeno električno mobilnost za vsakdanjo rabo. Združuje revolucionarni pogon, izjemno obliko, izjemno vozno dinamiko, poleg tega pa brezkompromisno kakovost in varnost. Vse njene funkcije so uporabnikom prijazne in bodo navdušile uporabnika. Zelo nas veseli, da so se nam ob predstavitvi pridružili še številni strokovnjaki s področja e-mobilnosti, ki aktivno sodelujejo pri uvajanju tega zelo pomembnega segmenta v Slovenijo in svet, saj s svojim znanjem in inovacijami ves čas premikajo meje pričakovanega«, je še zaključil Borut Gazvoda.

Že pred tremi letu smo tu objavili novico, da bo elektrika naslednjih 100 let zakon.