Opel Zafira Tourer 1.4 Turbo Ecotec Enjoy

Opel, Testi

Na testu smo imeli vozilo Opel Zafira Tourer z opremo Enjoy in 1,4-litrskim turbobencinskim motorjem Ecotec. Vsa vprašanja in mnenja v zvezi s tem vozilom ste lahko postavili oziroma izrazili na našem forumu Avtomobilizem in F1.

Zafira Tourer je čistokrven sodoben Opel!

 
V primerjavi s starejšo in manjšo Zafiro se Zafira Tourer oblikovno navezuje na nove aktualne oblikovalske prijeme Opla. Hkrati se avtomobila ne moreta primerjati niti po velikosti, saj je razumno Zafira Tourer večja od predhodnice, ki sicer še vedno ostaja v prodaji.
 
523788A4-D180-11E1-8E88-C9BD65B94067
 
S prednjima žarometoma v obliki bumeranga in z vgrajenimi LED dnevnimi lučmi je Zafira Tourer športno nastrojen enoprostorec, ki želi parirati recimo Fordu S-max, Mazdi5, Citroen C4 Grand Picassu, Renault Grand Scenicu in podobnim.
 
46869202-D180-11E1-97F6-C9BD65B94067V notranjosti Zafire Tourer se dobro, če gledamo z razumom, počuti prav vseh sedem potnikov. Seveda razpolagata z največ prostora voznik ter sovoznik. V drugi vrsti se sedi dobro, predvsem stranska potnika se bosta redko pritoževala. Sredinski sedež v drugi vrsti pa je za malenkost ožji, a še vedno v zadovoljivi meri uporaben. Zadnja dva dodatna sedeža, ki se zložita v dno, sta idealna za prevoz otrok ali nižje raslih oseb, ki so tudi dovolj gibčni. Škoda le, da nima Zafira Tourer drsnih vrat. Vsekakor bi bila v tem primeru uporaba avtomobila še lažja. V notranjosti je potrebno pohvaliti še številne uporabne odlagalne površine.
 
398A1574-D180-11E1-AEBE-C9BD65B94067
 
Testna Zafira Tourer se je ponašala z bencinskim 1,4-litrskim turbo pogonskim agregatom. Opel pač sledi trendom, ki zapovedujejo, da je trenutno “in” majhen bencinski motor podkrepljen s turbinskim polnilnikom. V tem ni nič narobe, saj je motor iskriv in dobro tono in pol težak avtomobil hitro premakne v premikanje. Včasih je potrebno le poseči po višjih obratih. A temu primerna je tudi poraba, ki bi bila z dizelskim motorjem ugodnejša. Prenosi 6-stopenjskega ročnega menjalnika so sicer dobro razporejeni, da je avtomobil optimalno ekonomičen v mestu, kot tudi na relaciji, a še vedno bi si želeli nižjo porabo… pa višjo plačo, a ne?
 
Iskriv motor pa se izkaže v kombinaciji s podvozjem. V razredu enoprostorcev se je pri nas na testu do sedaj najbolje izkazal Ford S-max. Opel Zafira Tourer mu tesno sledi, podvozje je namreč čvrsto in dopušča hitro dinamično vožnjo. Ob nenadni neravnini pa se Zafira Tourer bistveno bolje odreže, kot stara Zafira. Vendarle vozniki Peugeotov in Citroenov verjetno ne bodo marali takšnega – nekoliko tršega – blaženja.
 
Opel Zafira Tourer se zahvaljujoč obliki, zanimivi izbiri pogonskega agregata in kvalitetnemu podvozju ne bo izgubila med številno konkurenco. Ali vas bo prepričala je stvar vsakega posameznika. Osnovna različica s sodobnim 1.4 Turbo motorjem stane nekaj več kot 21 tisoč evrov, kar je ugodno. Pri Mazdi5 recimo pri tej ceni dobite klasičen, a preverjen in vzdržljiv 1,8-litrski atmosferski motor. Minus je potrebno Zafiri Tourer dodati le pri dodatni opremi, ki hitro poveča končno vrednost avtomobila. A tako je tudi pri konkurenci.
 
5D9397C4-D180-11E1-AB6A-C9BD65B94067

S foruma…

Na testu smo imeli vozilo Opel Zafira Tourer z opremo Enjoy in 1,4-litrskim turbobencinskim motorjem Ecotec. Vsa vprašanja in mnenja v zvezi s tem vozilom ste lahko postavili oziroma izrazili na našem forumu Avtomobilizem in F1 v temi Na testu: Opel Zafira Tourer 1.4 Turbo Ecotec Enjoy.

Vprašanje uporabnika Insert: Koliko je potrebno doplačati za zadnja sedeža v tretji vrsti?
Odgovor: Za sedem sedežev v Opel Zafiri Tourer ni potrebno doplačati nič v kolikor izberete paket opreme Cosmo. Lahko pa sedem sedežev dobite tudi v paketu dodatne opreme ali kot doplačilo v višini 400 evrov.

Vprašanje uporabnice Vrtna gospa: Ima Zafira Tourer drugi par vrat drsen ali klasičen?
Odgovor: Opel Zafira Tourer ima klasična vrata, kot recimo Ford S-Max.
 
Vprašanje uporabnika Potovalnik: Zanima me kako je glasen avtomobil v notranjosti pri višjih hitrostih?
Odgovor: Zafira Tourer ima odlično zvočno izolacijo za vožnjo do 130 km/h. Več nisem preskusil. Poleg aerodinamike ji pri tem zagotovo pomagajo kvalitetni materiali v notranjosti, ki so mehki na dotik ter zelo debeli.
 
Vprašanje uporabnice Cilka: Koliko porablja goriva?
Odgovor: Prvih 130 km testa izključno mestne vožnje je pov. poraba bencina znaša 9,9 litra na sto prevoženih kilometrov. Nato se je pri skupno prevoženih dobrih 400 kilometrov (cca 220 km po avtocesti) poraba spustila na 8,6 l/100 km. Gledano po potovalnem računalniku in ob predpostavki, da bi bila vožnja še lahko bolj ekonomična.
 
Vprašanje uporabnika monovc: Kako se Zafira Tourer pelje v primerjavi z S-maxom?
Odgovor: Opel Zafira Tourer me je zelo pozitivno presenetila glede vozne dinamike. Pričakoval sem, da bo manj neudobna, da bo slabo pobirala neravnine, kar se mi je pred leti vtisnilo v spomin pri sicer manjši Astri prejšnje generacije. Skratka Zafira Tourer je udoben avtomobil, ki se po tej plati povsem primerja recimo s Volkswagnom ali Seatom. Celo v prednosti je. Pri dinamični vožnji pa se ne nagiba v zavoj in ohranja že pravi športni značaj, ki ga ima S-max. Mogoče ni tako “športno” nastrojena, je pa vsekakor lepa konkurenca omenjenemu Fordu. Zafira Tourer je tako nekako pozicionirana po občutkih v vožnji med Fordom S-maxom in Seat Alhambro.
 
Vprašanje uporabnika iščemo: Kako je s temi sedeži – 6. in 7.? Zanima me predvsem ali so varni (bočni trk ali od zadaj), ali se na njih da pripeti tudi lupinica (isofix?) in ali so primerni tudi za odraslega?
Odgovor: Zadnja sedeža sta primerna tudi za odraslega potnika, vendar je dostop do njiju malce otežen. Torej nista primerna za starejše osebe, ki se težje gibljejo. S tem, ko mislim primeren, v tem primeru mislim na to, da je 6. oz. 7. sedež primeren za odraslega na krajših poteh. Noge mora imeti namreč bolj pri sebi in se ne more popolnoma sprostiti. Tu so si žal vsi enoprostorci na istem. Zafira Tourer je na preskusnih trčenjih Euro NCAP prejela vseh 5 zvezdic. Za varnost otrok je dobila 83 %. Zafira Tourer je sicer opremljena z ISOFIX pritrdišči. Žal pa nisem našel podatka o neki ovrednoteni varnosti povsem zadaj. Osebno mislim, da pri manjših nesrečah ne bi smelo biti težav. V primeru močnega naleta pa ni Zafira Tourer nič kaj bolj varna kot recimo Ford S-max ali Mazda5. Zafiri Tourer gre mogoče malce v prid to, da kljub postavljenima zadnjima sedežema ostane nekaj prostora med njima in zadnjim koncem avtomobila. 
Druga vrsta sedežev je posamična, so trije ločeni sedeži, ki se lahko prestavljajo tudi po dolžini, s čimer lahko občutno povečate prtljažni prostor.
 
Vprašanje uporabnika iščemo: Je možnost predelave na plin?
Odgovor: V Opel Zafiro Tourer 1.4 Turbo je mogoče vgraditi sistem za avtoplin, cene se pričnejo kolikor sem uspel dobiti podatke že od 1000 evrov naprej, je pa odvisno od kvalitete vgrajenega sistema. Recimo, če bi v to vozilo vgradili Prins VSI nizozemski sistem z ločenimi injektorji za vsak cilinder posebej bi predelava trajala 2 dni, cena za Opel Zafira Turbo znaša 1950 EUR. Vse cene so z delom in DDV. Rezervoar vgradijo po želji, namesto rezervnega kolesa gre običajno 45-55 litrov, v prtljažnik pa od 60-120 litrov. Možna je vgradnja tudi dveh rezervoarjev. Servis naprave je na vsakih 30.000 km. Vgradnja se izplača v vsakem vozilu, saj je recimo to napravo možno prenesti v katerokoli drugo vozilo tudi, če je druge znamke in ima drugačno moč in prostornino.
 
_______
Podatki:
Motor / menjalnik: 1.4 Turbo Ecotec (103 kW/140 KM, 200 Nm) / 6. st. ročni
Poraba po ECE: 8,1 / 5,3 / 6,3 l (CO2: 148 g/km)
Zmogljivosti maks. / 0-100: 202 km/h / 10,7 sekund
Dolžina / širina / višina: 4658 / 1829 / 1685 mm
Medosna razdalja: 2760 mm
Teža: 1513 kg
Posoda za gorivo: 58 l
Št. sedežev: 7
Prostornina prtljažnika: 152 – 710 (z 2 vrstama sedežev) – 1860 l
 
Osnovna cena (1.4 Turbo, Essentia): 21.830,00 EUR
Osnovna cena testnega modela: 23.330,00 EUR
Cena testnega vozila z dodatno opremo: 29.090,00 EUR
(dodatna oprema: kovinska barva, sistem AFL, električni pomik stekel zadaj, dodatno zatemnjena stekla tudi zadnja, dvopodročna klima, paket Enjoy Premium, Lounge, usnjen 3-kraki volan, paket Enjoy Plus, paket Comfort za opremo Enjoy, platišča 5-kraka z gumami 225/50 R17-94 V, manjše rezervno kolo, paket ergonomski športni sedež za voznika in sovoznika, prednji meglenki, paket preglednost in osvetlitev 1, potovalni računalnik, radio Navi 600, parkirni sistem spredaj in zadaj, LED zadnje luči, portal za mobilni telefon in Bluetooth, 7 sedežev)