Opel Vivaro kombi 2014

Novosti

Njegova različica kombi bo svetovno premiero doživela na razstavi gospodarskih vozil IAA, od 23. septembra do 2. oktobra, na Oplovem razstavnem prostoru v hali 12 sejmišča v Hannovru. Druga generacija prodajne uspešnice ponuja občutno več prostora za potnike in dodatno prostornino tovornega dela v primerjavi z vozilom, ki ga je zamenjala.  Furgon, kombi in kombi […]

Njegova različica kombi bo svetovno premiero doživela na razstavi gospodarskih vozil IAA, od 23. septembra do 2. oktobra, na Oplovem razstavnem prostoru v hali 12 sejmišča v Hannovru. Druga generacija prodajne uspešnice ponuja občutno več prostora za potnike in dodatno prostornino tovornega dela v primerjavi z vozilom, ki ga je zamenjala. 

Furgon, kombi in kombi z dvojno kabino so na voljo z dvema dolžinama (4998 mm in 5398 mm). Furgon je ob tem na voljo še z dvema višinama (1971 mm in 2465 mm). V primerjavi s prejšnjo generacijo je nakladalna površina novega Vivara daljša za 100 mm. Za 116 mm je večja tudi kabina. Novi Vivaro ima tudi večjo prostornost tovornega prostora, saj furgon ponuja za tovor do 8,6 kubičnega metra prostora. Vozniki in potniki lahko izrabijo dodaten prostor, zahvaljujoč rešitvam za shranjevanje najrazličnejših predmetov, s čemer se novi Opel Vivaro uspešno prelevi v izjemno učinkovit ter sodoben delovni stroj in mobilno pisarno.

Opel-Vivaro-kombi-2

Drsna vrata tovornega prostora na sopotnikovi strani so v celoti kovinska, tako kot dvokrilna vrata zadaj, odpirajoča se pod kotom 180 stopinj. Kromirani elementi ter dosledno oblikovana, urejena plošča z merilniki in radiom bogati notranjost furgona. Naslonjalo sedežne klopi ob voznikovem sedežu, je mogoče preklopiti naprej, s čemer se notranjost Vivara furgon spremeni v mobilno pisarno. Hrbtišče naslonjala je prava mala pisarna miza, z vpenjalnikom listin in posebnim prostorom za hrambo prenosnega računalnika.

Oplov informacijsko zabavni sistem IntelliLink ima sedempalčni barvni zaslon za upravljanje na dotik. Združuje tudi navigacijski sistem, ki je prvič na voljo v Vivaru in zagotavlja dovršeno digitalno povezanost. Posodobitev zemljevidov navigacijskega sistema je mogoča preko USB ključka. Na voljo je uporaba telefona preko Bluetooth povezave in pretočne avdio vsebine. Višjo raven udobja in preprostost uporabe večajo številni dodatki, kot je sistem vstopanja in zagona motorja brez ključa – “Keyless Open & Start“.

2014-09-16_Opel-Vivaro-kombi-1

Dva dizla različnih zmogljivosti

Dva popolnoma nova dizelska motorja z enim in dvema turbinskima polnilnikoma, vsak z dvema zmogljivostnima ravnema, zagotavljajta nadvse gospodarno in živahno vožnjo. Motorno ponudbo sestavljata dve izvedbi motorja 1.6 CDTI, največje moči 66 kW/90 KM in 85 kW/115 KM ter motor 1.6 BiTurbo CDTI s sekvenčnim nadtlačnim zračnim polnjenjem, z dvema hlajenima sistemoma največje moči 88 kW/120 KM, oziroma 103 kW/140 KM. Dva simultano delujoča turbinska polnilnika zagotavljata sočasno izjemne zmogljivosti in omejeno porabo goriva. Različica motorja Bi-Turbo največje moči 88 kW zagotavlja Vivaru porabo le 5,7 litrov plinskega olja na 100 kilometrov, kar je ekvivalent izpusta 149 g CO2 na kilometer. S tem je ta različica vsestranskega Oplovega dostavnika vodilna v razredu.