Opel ponovno v “Zelenem peklu”

Avtomobilizem, Šport

»Opel se vrača« je moto letošnje 41. 24-urne dirke, ki bo potekala od 17. do 20. maja na Nürburgringu. V letu, v katerem se Opel vrača na hitrostne preizkušnje relija in krožne dirke na dirkališčih bo svoje barve branil tudi na enem največjih praznikov avtomobilskega športa. Približno 200.000 obiskovalcev bo namreč sledilo 12 avtomobilom znamke […]

»Opel se vrača« je moto letošnje 41. 24-urne dirke, ki bo potekala od 17. do 20. maja na Nürburgringu. V letu, v katerem se Opel vrača na hitrostne preizkušnje relija in krožne dirke na dirkališčih bo svoje barve branil tudi na enem največjih praznikov avtomobilskega športa. Približno 200.000 obiskovalcev bo namreč sledilo 12 avtomobilom znamke Opel v privatnih moštvih. Izstopale bodo najnovejše Astre OPC Cup, toda manjkala ne bo niti kultna Manta.

Ena izmed dirkalnih Aster OPC, ki jo bo na dirko pripeljal partner Opla Kissling Motorsport, bo na legendarno progo zapeljala v prepoznavnih dirkaških barvah Opla – beli in rumeni. S kamero v dirkalniku bodo televizijski gledalci programa Sport 1 uživali v neposrednem prenosu dogajanja izza volana. Voznik Astre OPC Alex Hofmann bo poročal v živo in gledalcem zagotavljal ekskluzivne informacije iz dirke. Nekdanji tekmovalec v Moto GP je pri tem posebej izkušen, saj je že opravljal tovrstno poročanje v živo. »Komaj čakam, da bom z Astro OPC zapeljal na dirkališče 24-urne dirke. Dirkalnik je izjemen in posebej hiter. Storil bom vse, kar lahko, da pričaram gledalcem neposreden in nefiltriran prikaz dogajanja na progi ter vzdušja za volanom dirkalnika,« pravi Alex Hofmann.

 Opel motorsport 2012

Hofmannova Astra s startno številko 110 bo domovala tudi v centru za goste nad dvojnim zavojem NGK, kjer se bodo zbirali Oplovi pooblaščeni prodajalci in serviserji, partnerji, zaposleni ter drugi gostje. Program popolnega pokrivanja dogajanja na dirki in številnih ostalih zabavnih vsebin bo s svojo prisotnostjo zaokrožil nekdanji voznik prvenstva DTM in zmagovalec dirke v Le Mansu Joachim Winkelhock. Na voljo bo za intervjuje in bo navzočim rade volje delil avtograme. Med vrhunce posebnega programa “Sedež v prvi vrsti” bodo sodili tudi dostavniki znamke Opel, ki bodo vozili med pristaši Opla na različnih točkah dogajanja in v kampih “Zelenega pekla”. Njihov tovor bo poseben. Vozili bodo namreč 1000 Oplovih zložljivih sedežev, ki jih bodo zastonj razdelili med navdušence.

»Aktivnosti, med katere sodi sodelovanje na 24-urni dirki, ima izjemno vlogo pri novi usmeritvi družbe. Z njimi posebej prepoznavno določamo značaj in pomen znamke,« pravi Dr. Thomas Sedran, član uprave Adam Opla AG zadolžen za korporativno strategijo. »Gradimo na uspešni tradiciji posebej uspešnega športnega udejstvovanja. Nobena druga znamka nima toliko zvestih pristašev, kot jih imamo mi ob dirkalni stezi na Nürburgringu. Ob vsem njihovem navdušenju in zapriseženosti zmogljivostim ter kakovosti ostajajo z nogami trdno na tleh. So pošteni in iskreni, prav tako kot Opel.«

Na dirki bo nastopilo sedem moštev z novo Astro OPC Cup. Oplu lojalni navijači bodo na Nordschleife navdušeno spodbujali nastope Aster OPC s 300 KM, enako kot bodo bučno izražali podporo in navdušenje nad vožnjo legendarne Mante B, ki bo na klasični vztrajnostni dirki nastopila že 13.

Dirkališče, kjer bo potekala 24-urna dirka je Oplov domači teritorij. Znamka namreč že od nekdaj niza številne profesionalne in amaterske zmage na svoji dobesedno domači progi Nürburgring Nordschleife. Med poklicnimi vozniki je tam leta 1993 Manuel Reuter s Calibro V6 postal dirkaška legenda z zmago v DTM in kasneje leta 1996 z zmago v ITC. Med izjemne dosežke Opla na legendarni progi gre šteti tudi zmago Vectre leta 1998 v prvenstvu STW, ki je nasledilo prvenstvo DTM/ITC in seveda skupno zmago na 24-urni dirki na Nürburgringu leta 2003, ki jo je dosegla Astra V8 coupé.