Opel napoveduje popolni napad

Saloni

“Opel je bolj čustven in inovativen ter močnejši kot kadarkoli doslej. Opel se je vrnil!” je povedal izvršni direktor skupine Opel dr. Karl-Thomas Neumann ob otvoritvi Oplovega razstavnega prostora na 86. Avtomobilskem salonu v Ženevi. Citata, da se je Opel vrnil sicer ne razumemo povsem, saj so že sedaj pobirali nagrade za različne oblikovske in […]

“Opel je bolj čustven in inovativen ter močnejši kot kadarkoli doslej. Opel se je vrnil!” je povedal izvršni direktor skupine Opel dr. Karl-Thomas Neumann ob otvoritvi Oplovega razstavnega prostora na 86. Avtomobilskem salonu v Ženevi.

Citata, da se je Opel vrnil sicer ne razumemo povsem, saj so že sedaj pobirali nagrade za različne oblikovske in tehnične dosežke a dejstvo je, da prihodnost jemljejo zelo resno.

Dr. Neumann je na tiskovni konferenci razkril dve svetovni premieri o čemer smo že poročali, to sta GT Concept in kompaktni športni terenec Mokka X. Obenem je na salonu na ogled tudi turni dirkalnik Astra TCR iz nove Astrine družine.

Svetovna premiera modela Opel GT Concept

opel-gt-koncept-notranjost

Opel je ponovno poskrbel za popolnoma čustven izraz. To jasno dokazuje svetovna premiera modela GT Concept, ki združuje preteklost in prihodnost. GT Concept pa ne skuša preprosto kopirati slavnega predhodnika, navdušuje z novo interpretacijo izvirnega vznemirljivega sloga.

GT Concept je prav tako avantgarden kot je prvinski, čista oblika je najpomembnejša. Dolg pokrov motornega prostora, ekstremno kratki previsi, drzna rdeča značilna linija, brez kljuk, zunanjih ogledal in drugih odvečnih okrasnih elementov.

Svetovna premiera Opel Mokke X

mokka-x-v-naravi

Opel Mokka nagovarja čustva že odkar je pred tremi leti prvič zapeljala v prodajne salone z več kot 500.000 lastnikov Mokke po vsej Evropi se ne more motiti.

Značilnemu oblikovanju Mokke X vtisne poseben grafični pečat izrazito dvojno krilo dnevnih LED luči. Obenem jo odlikujejo prefinjena notranjost in sistemi za informacije in razvedrilo, s katerimi se bo poleti ob začetku prodaje uvrstila med najbolje povezana športna terenska vozila. Svet pametnih telefonov bo vstopil v avto, saj bo IntelliLink podpiral tako Apple CarPlay kot Android Auto, kupcem pa bo za doplačilo na voljo tudi sistem Opel OnStar. To pa še ni vse. Opel bo svoji ponudbi motorjev dodal novi 1,4-litrski bencinski motor z neposrednim vbrizgom. Izjemno sodoben motor dopolnjujejo šeststopenjski avtomatski menjalnik, sistem Start/Stop in štirikolesni pogon (predhodni podatki o porabi in emisijah CO2 v kombiniranem ciklu: 6,6 l/100 km, 154 g/km).

Lahka, učinkovita, praktična in športna je nova Opel Astra

NCAP_Astra_rdeca

Lažja, še bolj učinkovita, okretna in udobna, “Nova Astra je najboljši avto, kar smo jih izdelali. In ponovno je prevzela vodilno vlogo v svojem razredu,” pravi dr. Karl-Thomas Neumann.

Tega ne potrjujejo le naročila kupcev, temveč tudi številni primerjalni testi, na katerih se je Astra izkazala kot zmagovalka po vsej Evropi. Različica s petimi vrati je od predhodnice lažja za do 200, Sports Tourer pa do 190 kilogramov, kar se odraža na znatno izboljšani okretnosti in udobju pri vožnji. Najnovejša generacija motorjev jamči, da bo vožnja izjemno zabavna. Obenem nova Astra prinaša številne tehnologije in sisteme za pomoč vozniku, od nagrajenih prilagodljivih matričnih IntelliLux LED® žarometov do opozarjanja na oviro pred vozilom s samodejnim zaviranjem za preprečevanje trčenja.

Odlikujeta jo prostornejša notranjost in obsežnejši prtljažnik, čeprav so zunanje mere ostale skoraj nespremenjene. Kot prvi Opel bo na voljo tudi z električnim pomikom prtljažnih vrat, ki jih bo mogoče odpreti in zapreti s preprostim zamahom z nogo pod zadnjim odbijačem.

GT Concept ni bil edini posladek za oboževalce avtomobilskega športa, ki ga je predstavil dr. Karl-Thomas Neumann, srčni utrip bo povišala tudi nova Astra TCR. Pod pokrovom motornega prostora rohni 2,0-litrski motor s 330 KM in 420 Nm navora, pripravljen za sodelovanje v prvenstvu Touring Car Racing Series 2016.