Opel Mokka: več kot 25.000 naročil

Aktualno

Še preden se je pripeljala v prodajne salone, se je namreč zanjo odločilo že več kot 25.000 kupcev. Še posebej močno povprašujejo po njej v Nemčiji, Veliki Britaniji, Italiji in Rusiji. Tudi v Sloveniji je že zaznati zanimanje za Mokko.

Nova Opel Mokka je očitno osvojila srca svojih potencialnih kupcev.
 

Še preden se je pripeljala v prodajne salone, se je namreč zanjo odločilo že več kot 25.000 kupcev. Toliko je Opel namreč doslej zbral naročil po vsej Evropi. Še posebej močno povprašujejo po njej v Nemčiji, Veliki Britaniji, Italiji in Rusiji. Tudi  v Sloveniji je že zaznati zanimanje za Mokko, pri Oplovih pooblaščenih prodajalcih pa jo bo možno naročiti od sredine septembra dalje.

2E932364-F34E-11E1-99ED-0E0966B94067

Z Mokko je Opel prvi nemški izdelovalec v hitro rastočem sub-kompaktnem razredu športno uporabnih vozil (SUV-B segment). V ponudbo pogonskih sklopov Mokke sodita na bencinski strani vstopni 1,6-litrski motor ecoFLEX motor z največjo močjo 85 kW (115 KM) in motor s turbinskim polnilnikom z največjo močjo 103 kW (140 KM). Na dizelski strani je na voljo 1,7-litrski motor z največjo močjo 96 kW (130 KM).

Kot zanimivost, Opel Mokka se postavlja še z ergonomičnimi sedeži s certifikatom AGR nemškega združenja za zdravje hrbtenice »Aktion Gesunder Rücken e.V.«

Na obsežen seznam serijske opreme Opel Mokke sodijo elektronski nadzor stabilnosti (ESC), sistem nadzora pogona (TC), kakor tudi sistem pomoči pri speljevanju navkreber (HSA) in ob vožnji po klancu navzdol (HDC). Slednji odločno veča udobje vožnje in varnost ob vožnji po klancu navzdol. Poleg izključno sprednjega pogona (FWD) je Mokka na voljo tudi s pogonom na vsa kolesa (AWD). Sistem pogona na vsa kolesa AWD samodejno zazna kdaj in kako je potrebno razporediti pogon ter tako zagotoviti najvišjo raven učinkovitosti pogona.

Mokka je prvi med tremi novimi Oplovimi modeli, ki bodo znamko popeljali v povsem nove segmente. V prvi polovici leta 2013 bosta to storila še povsem novi, mali modni urbani avtomobil ADAM in novi avtomobil z zložljivo streho.