Opel je za Adama izbral Pariz

Aktualno

Opel je izbral Pariz, prestolnico mode, za svetovno premiero povsem novega ADAMA. Na “Mondial de l’Automobile” (od 29. septembra do 14. oktobra 2012) bo modni ADAM, z možnostjo praktično neskončnega števila individualnih izvedenk, prvič v živo prikazan javnosti.

Opel je izbral Pariz, prestolnico mode, za svetovno premiero povsem novega ADAMA.
 

Na “Mondial de l’Automobile” (od 29. septembra do 14. oktobra 2012) bo modni ADAM, z možnostjo praktično neskončnega števila individualnih izvedenk, prvič v živo prikazan javnosti. Kolekcija številnih različnih ADAMOV, ki bodo le delček izvedb, opremljenosti, dekorjev, koles in edinstvenih individualnih kombinacij, bo postavljenih pred obiskovalce na Oplovem razstavnem prostoru v hali 5.2 (razstavni prostor 501).

D72F1ED8-E787-11E1-8AD9-91B165B94067

Na “Mondial de l’Automobile”, po obisku najbolj priljubljenem avtomobilskem salonu na svetu, pričakujejo več kot 1,5 milijona obiskovalcev, med katerimi bo sleherni lahko virtualno ustvaril svoj edinstveni, osebni ADAM. Tisti, ki tega ne bodo mogli storiti v Parizu, bodo lahko svoj lastni Opel ADAM sestavili doma. Za to bodo imeli na voljo na osnovi interneta delujoč konfigurator, ki bo na spletnem naslovu www.opel.com (za nekatere države) začel delovati na dan svetovne premiere novinca. Takrat bodo objavljene cene in ADAM bo mogoče tudi naročiti.

Na različnih koncih 2014 kvadratnih metrov velikega Oplovega razstavnega prostora bodo postavljeni interaktivni zasloni, ki bodo obiskovalcem omogočali odkrivati vse možnosti individualnih izvedb. Ponudbo bo bogatil tudi ADAMOV novi informativno zabavni sistem »My Media«. Ta povezuje uporabnikov pameten telefon z avtomobilom in tako vnaša v avtomobil številne na osnovi interneta delujoče aplikacije. ADAM je edini avtomobil segmenta s tovrstnim sistemom, ki omogoča povezljivost z Apple iOS in Andoid operacijskih sistemom.

Z dolžino skorajda 3,70 m je to Oplov novi modno privlačen in okreten avtomobil za urbana okolja. Drugače kot tekmeci ADAM retro dizajna zamenjal za sodobno in privlačno zunanjost. Njegova izvirna in izstopajoča »plavajoča« streha, vizualno ločena od preostale karoserije, je prepričljive dvobarvne izvedbe. V notranjosti Opel ADAMA je prostora za štiri osebe, ki so deležne vzdušja premijskega sloga in neverjetno velike prostornosti za tako majhen avtomobil.

Obiskovalci “Mondial de l’Automobile” bodo v prvi osebi spoznali kako ADAM inovativno uvaja povsem nov pristop opremljanju avtomobilov. Drugače od običajnih stopenj opremljenosti ponuja Opel ADAM možnost izbire med tremi, izjemno individualiziranimi izvedbami opremljenosti, v bistvu vzdušij, opisanimi z besedami. JAM za nevsakdanje, modno trendovsko barvitost, GLAM ponuja več elegance, rafiniranosti in sofisticiranosti, SLAM bo nagovarjal tiste, ki jih privlačita energija in športnost.

Opel ADAM bo na začetku na voljo s tremi učinkovitimi bencinskimi motorji (1.2 51 kW/70, 1.4 64 kW/87 KM in 1.4 74 kW/100 KM). Pri vseh motorjih bo mogoče izbrati tudi paket tehnologij ecoFLEX, vključno s tehnologijo Start/Stop.