Opel Crossland X bo podrejen vsakodnevni uporabnosti

Aktualno, Novosti

Opel Crossland X je drugi član Oplove družine X v segmentu B, kjer dela družbo Mokki X …

Opel Crossland X

Opel Crossland X je drugi član Oplove družine X v segmentu B, kjer dela družbo Mokki X. Večji, Grandland X, bo v kompaktnem razredu (segment C) na voljo v drugi polovici letošnjega leta. Opel tako začenja svojo produktno ofenzivo “7 in 17” z uvedbo kar sedmih novih modelov v letu 2017. Opel Crossland X se bo prvič predstavil 1. februarja v Berlinu.

Opel Crossland X

Opel Crossland X

V primerjavi z Opel Mokko X, ki je za občasne terenske izlete na voljo s štirikolesnim pogonom za doplačilo, je novi Opel Crossland X namenjen uporabi v urbanih okoljih, kjer se s kompaktnimi merami obnese za skok po nakupih na eko-tržnico ali počitniško popotovanje po Toskani. Z dolžino 4,21 metra je novi Crossland X 16 centimetrov krajši od Astre, obenem pa je za 10 centimetrov višji. Potniki lahko zato uživajo v povišanem položaju sedežev, za občutek prostornosti pa lahko kupci za doplačilo izberejo stekleno panoramsko streho.

Opel Crossland X

Opel Crossland X

Poleg tega novinec nudi nekatere inovacije za varnejše vsakodnevne vožnje, več udobja in preprostejšo uporabo. Mednje sodijo tudi prilagodljivi prednji žarometi (AFL) s svetili LED za vse funkcije, projekcijski zaslon in vzvratna kamera s panoramskim (180-stopinjskim) zajemom ter napredni parkirni pomočnik, opozarjanje na nevarnost naleta z zaznavanjem pešcev in samodejnim zaviranjem v sili,opozarjanje voznika v primeru zaznane utrujenosti, pomoč pri ohranjanju voznega pasu, prepoznavanje prometnih znakov in nadzor mrtvih kotov. Novi Crossland X zagotavlja povezljivost v skladu z Oplovimi standardi, med katere sodita sistem Opel OnStar in tehnologija za informacije in razvedrilo IntelliLink, združljiva s programoma Apple CarPlay in Android Auto za projekcijo aplikacij in funkcij pametnih telefonov na do osem palcev velikih barvnih zaslonih na dotik.

Voznik in sovoznik bosta lahko uživala v udobju nagrajenih ergonomskih sedežev s certifikatom AGR (kampanja za zdrav hrbet), ki so v tem segmentu na voljo samo pri Oplu (v obeh modelih – Crossland X in Mokka X). Prtljažnik s prostornino 410 litrov– brez preklopa zadnjih sedežev – je najzajetnejši v razredu. Potniki v zadnjem delu vozila lahko vzdolžni položaj sedežev spremenijo v razponu do 150 milimetrov in si tako zagotovijo več prostora za kolena ali pa povečajo prtljažnik.