Opel bo izdeloval drugi avtomobil z vrha ponudbe

Zanimivosti

Ob drugem letošnjem obisku Nemčije je Mary Barra, izvršna direktorica General Motorsa, napovedala nov, obsežen naložbeni cikel. Javno je potrdila, da bo Opel v svoji matični tovarni v Rüsselsheimu ob koncu desetletja zagnal izdelavo novega modela. »Ob Insigniji bo novi SUV drugi zastavonoša znamke z vrha ponudbe,« je dejala Barra. Kot je bilo napovedano že […]

Ob drugem letošnjem obisku Nemčije je Mary Barra, izvršna direktorica General Motorsa, napovedala nov, obsežen naložbeni cikel. Javno je potrdila, da bo Opel v svoji matični tovarni v Rüsselsheimu ob koncu desetletja zagnal izdelavo novega modela.

»Ob Insigniji bo novi SUV drugi zastavonoša znamke z vrha ponudbe,« je dejala Barra. Kot je bilo napovedano že marca letos, bo Opel za zadostitev prihodnjih zahtev in potreb razširjene izdelave vložil v svojo tovarno v Rüsselsheimu 245 milijonov evrov. Ob tem je Barra napovedala dodatne naložbe v višini več kot pol milijarde evrov v tovarne motorjev in menjalnikov v Rüsselsheimu, Kaiserslauternu in Tychyju na Poljskem. Naložbe bodo Oplu omogočile nadaljnje korake v ofenzivi pogonskih agregatov, z vse bolj učinkovitimi motorji in menjalniki.

Mary-Barra-in-KTN

Mary Barra in dr. Neumann sta skupaj poudarila, da so bile vse poglavitne odločitve sprejete v dogovoru s predstavniki zaposlenih. Ob tem sta izrazila posebno priznanje kooperativnosti predstavnikov zaposlenih v Evropi, Sindikatu delavcev kovinske industrije (IG Metall) in Oplovem generalnem delavskem svetu, ki ga vodi Wolfgang Schäfer-Klug.