Opel Astra GTC prejela priznanje red dot design

Aktualno

Opel Astri GTC je mednarodna žirija podelila prestižno priznanje »red dot design award« v kategoriji produkcijskega dizajna. Kompaktni kupe je zapeljal na trg pred nekaj meseci in javnost ga je prepoznala kot športen, učinkovit avtomobil.

Opel Astri GTC je mednarodna žirija podelila prestižno priznanje »red dot design award« v kategoriji produkcijskega dizajna.
 

Kompaktni kupe je zapeljal na trg pred nekaj meseci in javnost ga je prepoznala kot športen, učinkovit avtomobil, poln inovativne tehnologije in privlačnega dizajna.

B5D54504-CF3C-11E1-B271-281566B94067

Žirija izbora za priznanje red dot, sestavljena iz 30 članov, je nagradila Astro GTC za “privlačen in športen dizajn“. Člani žirije so tudi izpostavili, da “panoramsko strešno okno, ki se brez prečnih povezav razteza daleč čez polovici strehe, zagotavlja vsem potnikom enak užitek v vožnji.“

“Zelo smo ponosni na to nagrado. To je dodaten dokaz velikega potenciala naše Oplove oblikovalske filozofije ‘združevanja umetnosti klesanja z nemško natančnostjo’. Sočasno je to potrditev, da industrijski strokovnjaki in kupci cenijo vrednote tega oblikovalskega pristopa, ki zmore komunicirati vrednote naše znamke,” pravi Mark Adams, podpredsednik Opla, zadolžen za dizajn.

Letos je v izboru za priznanja “red dot award: product design”sodelovalo 1800 podjetij in oblikovalcev iz 58 držav. Sodelujoči so v ocenjevanje prijavili 4515 izdelkov v 19 različnih kategorij in zato je bil izbor, v katerem je bila izpostavljena Astra GTC, izjemno zahteven.

Letošnje priznanje za kompaktni kupe je le zadnje, v dolgi vrsti doslej podeljenih priznanj “red dot awards”Oplovim avtomobilom. Do sedaj so namreč priznanje prejeli že Astra Sports Tourer, Opel Flextreme GT/E Concept, Insignia, Opel GT in prejšnji rod Astre.

Priznanja red dot award so začeli podeljevati leta 1955. Izbor je od takrat prerastel v enega največjih in najbolj prestižnih dizajnerskih tekmovanj na svetu.