Opel Ampera je vstopila na trg izposoje avtomobilov

Aktualno

Opel in Europcar, družba za izposojo avtomobilov v Evropi, sta se dogovorila za vključitev 30 Amper v ponudbo vozil za kratkoročni najem. Od začetka marca je bilo mogoče najeti Ampero, električni avtomobil s sistemom podaljšanega dosega, v Amsterdamu.

Opel in Europcar, družba za izposojo avtomobilov v Evropi, sta se dogovorila za vključitev 30 Opel Amper v ponudbo vozil za kratkoročni najem.
 

Od začetka marca je bilo mogoče najeti Opel Ampero, električni avtomobil s sistemom podaljšanega dosega, v Amsterdamu, od zdaj dalje pa jo je mogoče najeti tudi v Frankfurtu (Nemčija) in v Bruslju (Belgija).

S ciljem podpore novi ponudbi in promociji električne mobilnosti načrtujeta Opel in Europcar v Nemčiji skupno oglaševalsko kampanjo in sicer z oglaševanjem na letališčih, preko spleta in socialnih omrežij ter prodajno podporo v  vseh poslovalnicah Europcara.

»Zelo smo zadovoljni, da lahko uporabnikom ponudimo Opel Ampero in sočasno pomagamo pri razširjanju električnih avtomobilov. Toliko bolj, ker je Opel Ampera s svojim izvirnim akumulatorskim sklopom in sistemom podaljšanega dosega, posebej primerna za naše storitve kratkoročnega najema. To sodelovanje še enkrat več potrjuje našo željo, da bi uporabnikom naših storitev ponudili pomoč pri odločanju za čistejše in boljše možnosti z nudenjem raznovrstnih možnosti,« je dejal Roland Keppler, izvršni direktor Europcar Group.

8DA621A6-B453-11E1-9C19-540A66B94067Opel Ampera s sistemom podaljšanega dosega ne zahteva, da bi voznik spremenil slog vožnje. Ob tem zagotavlja neomejeno mobilnost, tudi ob spontanih, nenačrtovanih potovanjih. Zahvaljujoč njenemu 16 kWh litij-ionskemu akumulatorskemu sklopu, bodo stranke Europcara lahko prevozile od 40 do 80 kilometrov izključno na električni pogon, z ničelno stopnjo izpustov. Za vožnjo na večjih razdaljah zagotavlja zadovoljivo količino električne energije generator, ki ga žene bencinski motor. Tovrstna neprekinjena oskrba z električno energijo omogoča neprekinjeno vožnjo več kot 500 km, ne da bi bilo potrebno za to za več ur priklapljati avtomobil na polnilne naprave, oziroma na električno omrežje. Tako voznik ni obremenjen z mislijo, da bo obstal zaradi prazne baterije.

To sodelovanje se bo lahko v letu 2012 razširilo tudi na ostala mesta in države v Evropi.