ADAM zmagal na AutoTrophy 2013 med ‘Citycars’

Aktualno, Zanimivosti

Opel ADAM ni le drugič zapored zmagal v izboru Auto Zeitunga, ‘Auto Trophy 2013’  v kategoriji ‘Citycar’, marveč je najbližega zasledovalca pustil daleč za seboj. Elegantna Opel Cascada je ob tem zasedla drugo mesto v kategoriji ‘Kabrioleti do 30.000 evrov’ in se uvrstila pred avtomobile premijskih znamk. Visoka uvrstitev Opel Ampera v izboru je potrdila, […]

Opel ADAM ni le drugič zapored zmagal v izboru Auto Zeitunga, ‘Auto Trophy 2013’  v kategoriji ‘Citycar’, marveč je najbližega zasledovalca pustil daleč za seboj. Elegantna Opel Cascada je ob tem zasedla drugo mesto v kategoriji ‘Kabrioleti do 30.000 evrov’ in se uvrstila pred avtomobile premijskih znamk. Visoka uvrstitev Opel Ampera v izboru je potrdila, da nadaljuje z nadvse uspešno elektrifikacijo javnosti. Med 17 električnimi avtomobili se je v izboru uvrstila na tretje mesto.

adam opel

»To, da tudi letos nesemo domov priznanje Auto Trophy je izjemen dosežek,« je navdušenje ob uspehu v izboru za najboljše avtomobile bralcev Auto Zeitunga opisal predsednik Opla Dr. Karl-Thomas Neumann. »Uspeh je dokaz, da so naši novi avtomobili, še posebej Opel ADAM in Cascada, izjemno priljubljeni v javnosti in so skladni z okusom voznikov. Tudi v bodoče bomo brez kompromisov hodili po začrtani poti, saj bomo še naprej izdelovali navdušujoče avtomobile z inovativnimi, a cenovno dostopnimi tehnologijami.«

S 35,8 odstotkov glasov je Opel ADAM premočno zmagal med 22 vozili v katergoriji ‘Citycars’.Pri tem ni le pustil za seboj VW Up in VW XL1 (z 19,6 odstotka in 9,2 odstotka glasov), marveč je bila njegova zmagal letos prepričljivejša, kot lani. Oplov prvak individualizacije je od prihoda na trg v začetku leta nenehno v vrhu med majhnimi avtomobili sodobnega življenjskega sloga. Poleg tega se je ADAM uvrstil na drugo mesto med vsemi kandidati letošnjega izbora ‘Auto Trophy’.

cascada-thumbnail

Med srednje velikimi kabrioleti je bila prav tako prepričljiva Opel Cascada. Po izboru za glasovanje, so jo bralci Auto Zeitunga postavili med premijske kabriolete. Dinamična Cascada je v boju za drugo mesto premagala BMW. V kategoriji ‘Kabrioleti do 30.000 evrov’ je bilo v izbor vključenih 15 vozil.

2013 11 27_Opel-Auto-Trophy

Nagrado za zmago ADAMA je v Classic Remise v Düsseldorfu prevzel Dr. Neumann. Gala prireditve ‘Auto Trophy’ se je udeležilo 300 povabljencev. V 26. izboru ‘Auto Trophy’ je sodelovalo več kot 100.000 bralcev revije Auto Zeitung, ki so zbirali med 400 avtomobili v 29 kategorijah.