Opel Adam Black and White Link

Aktualno, Saloni

Opel ADAM ni le prvak individualizacije, je tudi najbolj povezan in omrežen mali avtomobil na trgu. To še enkrat več dokazujeta posebna modela ADAM Black Link in ADAM White Link, ki sta serijsko opremljena s sistemom govornega upravljanja Siri Eyes Free.

Opel Adam Black

Opel ADAM ni le prvak individualizacije, je tudi najbolj povezan in omrežen mali avtomobil na trgu. To še enkrat več dokazujeta posebna modela ADAM Black Link in ADAM White Link, ki sta serijsko opremljena s sistemom govornega upravljanja Siri Eyes Free. 

Oba modela bosta javnosti premierno predstavljena na mednarodnem avtomobilskem salonu IAA v Frankfurtu (od 12. do 22. septembra 2013). Glede na veliko odobravanje, ki ga je požel študijski avtomobil ADAM s sistemom Siri Eyes Free na spomladanskem avtomobilskem salonu v Ženevi, je bilo odločeno, da bo izdelana omejena serija 2000 ADAMOV Black Link in White Link za pametne telefone tipični izvedbi. V beli ali črni barvi, z dodatki oziroma oblikovnimi poudarki iz brušenega aluminija. S tem je utelešena povezava ultra moderne informacijsko zabavne tehnologije in tehnologije povezovanja ter omreženja, s čistim, tehničnim dizajnom.

Opel Adam Black

»ADAM Black Link in ADAM White Link sta v bistvu svojevrstna, sofisticirana pametna telefona na kolesih,« pravi Tina Müller, Oplova podpredsednica in direktorica marketinga. »Od pozne jeseni dalje bomo kupcem ponudili domiseln informacijsko zabavni sistem in sistem govornega upravljanja Siri Eyes Free serijsko, v povezavi s posebnim dizajnom značilnim za pametne telefone. To bo še korak dalj v tem, kako ADAM na nekonvencionalen način združuje inovativne tehnologije z nešteto možnosti osebnih izvedb, ki jih tako množične ne ponuja nihče drug. S tema novima modeloma je naš modni mestni avtomobil še enkrat dokazal, da je najbolje povezan in omrežen mali avtomobil ter pravi prvak individualizacije. V bistvu je oboje hkrati.«

Vozniki ADAMA s iPhoneom, delujočim na osnovi operacijskega sistema iOS6, ali novejšim, lahko udobno in varno sprožijo delovanje funkcijo Siri Eyes Free s stikalom na volanu. Tako lahko ob govornem upravljanju držijo roke nenehno na volanu in oči ne odmaknejo od dogajanj v prometu.

S sistemom Siri Eyes Free je mogoče upravljati:
• Glasovno izbiro ljudi v imeniku iPhonea za prostoročno telefoniranje
• Izbiro in predvajanje glasbe v osebnih zbirkah iTunes in preklapljanje med različnimi viri kot sta radio in iPod
• Poslušanje in pošiljanje iMessage, tekstovnih sporočil, oziroma elektronske pošte komurkoli, katerega naslov, oziroma telefonska številka je shranjena v napravi
• Dostop in listanje skozi zabeležke v koledarju, pregled prejetih sporočil, kakor tudi nastavitev opozoril
• Ob vsem zmore Siri odgovoriti tudi na preprosta vprašanja, kot so na primer vprašanja o športnih izidih, vremenu ali datumih državnih praznikov Za zmanjšanje motečega vpliva in večanje varnosti ostaja zaslon iPhonea zatemnjen.

Opel Adam White

ADAM Black Link in ADAM White Link z inovativnimi tehnologijami, le njima lastnim specifičnim dizajnom v slogu pametnih telefonov in bogato serijsko opremo bo mogoče naročiti od pozne jeseni dalje.