Omejena serija koledarjev Pirelli 2018 je prišla v Slovenijo

Zanimivosti

Kot veleva tradicija, so koledarje tudi letos podelili v Centru mobilnosti Špan na Brezovici, zgolj šestim posameznikom.

Koledar je znan predvsem po svoji ekskluzivnosti in ga je v Slovenijo pripeljal direktor podjetja Špan, gospod Ludvik Špan.

Tematatika koledarja Pirelli 2018 je Alica v čudežni deželi in govori o trenutnih družbenih razmerah, nekakšnem kaosu, v katerem živimo ter sprejemanju drugačnosti v družbi. Fotograf koledarja Tim Walker je tako v objektiv ujel temnopolte modele, med njimi tudi kar precej imen iz sveta šovbizinisa – Naomi Campbell, Whoopi Goldberg, Lupito Nyong’o, Seana “Diddy-ja” Combsa in druge.

Kot že rečeno, koledar v Sloveniji prejme šest izjemnih posameznikov in letos to so: legenda slovenske košarke Ivo Daneu, ultramaratonski kolesar Marko Baloh, eden izmed najlepših opernih glasov pri nas Irena Yebuah Tiran, svetovni prvak v motokrosu Tim Gajser, mojstrica gastronomije Ana Roš in oče planiške letalnice Janez Gorišek.

Poleg podelitve koledarjev so na dogodku, takoj po predstavitvi na avtosalonu v Ženevi, predstavili nekaj povsem novega in drugačnega. Novo linijo Pirellijevih pnevmatik Pirelli color edition. Tako je podjetje Špan eno prvih avtomobilskih podjetji v evropskem prostoru, ki je predstavilo omenjeno kolekcijo pnevmatik tudi širši publiki.

Dogodku, ki ga je povezoval poznavalec sveta mobilnosti Taiji Tokuhisa, je glasbeni tempo narekoval kvartet Quart E.T., na čelu z Rokom Golob, po končanem uradnem delu pa sta dogajanje popestrila še pevka Aleksandra Josić in DJ Mike Vale. Seveda se je, kot je že v navadi, Pirellijeve noči v Španovi deželi udeležilo tudi kar nekaj znanih imen iz sveta gospodarstva in slovenske estrade, ki so domov nedvomno odšli z vtisom, da svet Pirellijevih pnevmatik pomeni veliko več kot samo pnevamatika na avtomobilu.

Foto: Žiga Intihar in Matjaž Očko