Odličnost potrjena tudi s priznanji

Aktualno

Tretji sejemski dan MOS-a se je sklenil s podelitvijo sejemskih priznanj, ki so jih tradicionalno podelili družba Celjski sejem, Mestna občina Celje (MOC) in Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS).

Tretji sejemski dan MOS-a se je sklenil s podelitvijo sejemskih priznanj, ki so jih tradicionalno podelili družba Celjski sejem, Mestna občina Celje (MOC) in Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS).

celje mos 2013Tema ni ravno avtomobilistična, pa vendar je vredno objaviti uspešne podjetnike. Dolg seznam prejemnikov priznanj je dokaz, da tudi v času krize najdemo veliko podjetij, ki s svojim znanjem dosegajo uspehe na domačem in tujih trgih. Izmed 19 prijav je komisija Celjskega sejma dodelila tri zlata, tri srebrna, tri bronasta in eno posebno priznanje. Komisija MOC je skupno izbrala štiri nagrajence, OZS pa tradicionalno podelila cehe: dva zlata, enega bronastega in srebrnega ter sedem drugih priznanj.

PRIZNANJA CELJSKEGA SEJMA

Zlato priznanje

Termo-tehnika d.o.o., Braslovče

Za izjemne dosežke pri razvoju in proizvodnji toplotnih črpalk ter za doseženo visoko učinkovitost toplotne črpalke WEB modul za sanitarno vodo.

Gipo, d.o.o., Koper

Za energijsko in okolju prijazno rešitev kotla za kurjenje peletov BIODOM 27E.

Odbor za znanost in tehnologijo pri OZS, Ljubljana

Za izjemen prispevek k povezovanju znanosti in gospodarstva. Za spodbujanje in podporo mladim in uspešnim slovenskim raziskovalcem.

Srebrno priznanje

Lesna industrija Radlje ob Dravi, d.o.o., Radlje ob Dravi

Za nov pristop k izgradnji nizkoenergetskih stavb z uporabo okolju in človeku prijaznih materialov.

AJM okna – vrata – senčila d.o.o., Pesnica pri Mariboru

Za izjemno estetsko dovršeno okno AJM Zero Sash s sodobnim dizajnom in energetsko učinkovitostjo.

Ergopack Deutschland, ki ga zastopa Orca, Jaka Cvahte, s.p., Celje

Za tehnično rešitev povezovanja palet, ki omogoča dolgotrajno delo delavcem brez škodljivih posledic za zdravje.

Bronasto priznanje

Strojegradnja SAS, Stanko Arzenšek, s.p., Podplat

Za razvoj in izdelavo stroja za oblikovanje pločevine z uporabo grafičnega vmesnika.

Elektro Celje energija, d.o.o., Celje

Za inovativen pristop k povezavi uporabnikov z dobaviteljem energije s pomočjo aplikacije pametnega telefona.

Pirnar, d.o.o., Ljubljana-Šmartno

Za visoko tehnološko kakovost in dizajn vrat s posebnim poudarkom na dovršeni izdelavi.

Posebno priznanje

Gorenje IPC, d.o.o., Velenje

Za visoko razvito tehnologijo ožičenj z IDC tehnologijo ter za vključevanje invalidnih oseb v proizvodni in razvojni proces.

PRIZNANJA MESTNE OBČINE CELJE

Gipo d.o.o., Koper

Za kotel na pelete Biodom 27 E, ki ga odlikuje preprosta namestitev, privlačna oblika, estetska dovršenost ter tehnološke rešitve, najnaprednejša tehnologija, izjemno dolga življenjska doba ter gospodarno in varčno ogrevanje.

Varčen koncept delovanja z napredno integrirano regulacijo, ki samodejno prilagaja parametre, da izgorevanje poteka ves čas v optimalnih in kontroliranih pogojih. Rezultat je zmanjšana in kontrolirana poraba kuriva, manjši izpust emisij ter škodljivih plinov tudi pri različnih kvalitetah pelet. Avtomatičen vžig in regulacijo v celoti vodi mikroprocesor v kotlu, ki stalno nadzoruje pogoje delovanja.

HAM, d.o.o., Ljubljana

Za »RollJet«, ki je hkrati rolka, skiro in najhitrejša torba v mestu. Desko »RollJet« odlikujejo skrbno izbrani najboljši materiali in sestavni elementi, ki so ojačeni s steklenimi vlakni. V podjetju Ham, d.o.o. so poskrbeli za to, da je kvaliteta, prožnost in stabilnost deske »RollJet« primerljiva z najboljšo rolko ali smučko. Inovativna konstrukcija omogoča, da lahko le-ta stoji samostojno, zložena na treh kolesih oziroma na tački. Primerljivi izdelki se težko pohvalijo s tako majhnim najmanjšim radijem zavoja, saj pri deski »RollJet« le-ta znaša zgolj 145 cm.

Posebnost izdelka »RollJet« je, da ga otroci lahko uporabljajo na več različnih načinov: kot rolka ali skiro se lahko uporablja za šport in zabavo, lahko se v trenutku spremeni v torbo na koleščkih oziroma torbo enostavno vržeš na ramo.

Ograje Kočevar, d.o.o., Prebold

Novost Ograje Kočevar je »brezkončna« ograja, ki s svojo statično trdnostjo ne potrebuje stebrov. S tem se izognemo preveč poudarjenemu ritmu stebrov. Ograja ima fleksibilno strukturo, ki je modularna, prilagodljiva in odprta. Kovina z gubanjem pridobiva na trdnosti, saj ustvarjanje gub povečuje stojino v kritični smeri uklona. S tem dosežemo izjemno eleganco.

Prednost te ograje je, da gre za slovenski proizvod, izdelek je modelsko zaščiten. Ograje Kočevar se lahko pohvalijo s kvalitetnimi standardnimi panelnimi ograjami, ki imajo horizontalne ojačitve, šli so korak dlje in naredili vertikalne ojačitve. S tem so se vključili v trend modernih arhitekturnih linij. Vsi materiali izdelkov so testirani in imajo certifikat o kakovosti ter 10 letno garancijo.

ZRP Pomelaj, z.o.o., Mala Polana

Ročno izdelani copati iz ličja stare sorte koruze – trdinke, je prožno pletersko gradivo iz katerega nastajajo različni izdelki. Copati so izdelani na čevljarskem kopitu iz eko materiala, ki blagodejno vpliva na noge, saj med hojo nežno masira stopala, stimulira krvni obtok, udobna podloga pa ustvarja mehkobo in toploto.

Zadruga za razvoj podeželja – Pomelaj je nastala kot plod štiriletnega dela v okviru programa »Samozaposlovanja na podeželju«, čigar namen je bil ustvarjanje modela celovitega pristopa k razvoju podeželja, ki povezuje interese podeželskega prebivalstva z vključitvijo socialno-ranljivih skupin v sistem izdelovanja različnih domačih tradicionalnih izdelkov iz koruznega ličja in podobnih materialov. Izdelek, ki se predstavlja na letošnjem MOSu, izdelujejo samozaposleni invalidi ob pomoči mentorjev.

PRIZNANJA OZS

Zlati ceh

AJM okna-vrata-senčila d.o.o., Pesnica pri Mariboru

Družinsko podjetje AJM je bilo ustanovljeno leta 1990 in ima danes 220 zaposlenih. Primarna dejavnost podjetja, proizvodnja PVC oken, je z leti prerasla v široko ponudbo PVC in ALU stavbnega pohištva. Tako je podjetje AJM danes vodilni ponudnik PVC in ALU stavbnega pohištva v Sloveniji, izvažajo v Avstrijo, Nemčijo Italijo, v manjšem obsegu tudi v Švico in na Hrvaško. Odlikuje jih tudi strokovnost pri montaži stavbnega pohištva, saj ga vgrajujejo v skladu z najsodobnejšimi standardi. Podjetje AJM je razvojno usmerjeno v razvoj in proizvodnjo energetsko učinkovitega in okolju prijaznega stavbnega pohištva. To dokazuje tudi izdelek, ki ga predstavljajo na letošnjem sejmu. Okna AJM Zero Sash predstavljajo vrhunski izdelek, ki postavlja nove standarde na področju stavbnega pohištva, tako na oblikovalskem področju kot iz vidika energetsko učinkovitega proizvoda in prilagodljivosti pri izboru materialov in barv. Okno AJM Zero Sash torej odpira nove dimenzije v svetu stavbnega pohištva s svojim revolucionarnim videzom, energetsko učinkovitostjo, vrhunsko kakovostjo materiala in izdelave, zato si zasluži po oceni komisije zlati ceh.

Kovinsko lesna galanterija, Bojan Železnik s.p., Litija

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1994 in ima 60 zaposlenih. Podjetje odlikuje skrb za stalno izboljševanje na področju kakovosti in proizvodnih procesov. Da je za delovanje podjetja kakovost izdelkov, storitev in vodenja na prvem mestu, dokazujejo tudi pridobljeni standardi kakovosti. Skrbijo tudi za izobraževanje svojih zaposlenih, saj se zavedajo njihovega ključnega prispevka pri doseganju uspehov podjetja. Pri razvoju novih izdelkov se povezujejo s Fakulteto za strojništvo v Ljubljani in Mariboru. Na letošnjem sejmu predstavljeno hidravlično gonilo s katerim so si po mnenju komisije zaslužili zlati ceh, je rezultat omenjenega sodelovanja. Modularno hidravlično gonilo služi za pogon in manipulacijo na ogrodjih za spravilo in pripravo biomase, reciklaže in sortiranja odpadkov in za orodje kmetijske in gozdarske tehnike. Izdelek je prvi “spin – off” produkt v razvojnem projektu “BIO gonila”. Ta nov koncept predstavlja inovat iven pristop pri razvoju, proizvodnji in aplikaciji tovrstnih gonil in predstavlja osnovo za razvoj visoko momentnih počasi tekočih nasadnih gonil.

Srebrni ceh

Gipo d.o.o., Koper

Podjetje GIPO d.o.o. s 24 zaposlenimi deluje od leta 1992 in je izvozno naravnano. Svoje proizvode izvažajo v Italijo, Avstrijo, Švedsko, Španijo, Grčijo in druge države. Na sejmu se predstavljajo s kotlom na pelete BIODOM 27E, ki ponuja varčno zasnovo delovanja z naprednim krmiljenjem in s tem samodejno prilagaja parametre, ki so potrebni za nenehno optimalno izgorevanje, česar posledica je visok izkoristek. Napredna krmilna elektronika lastnega razvoja skrbi za samodejno prepoznavanje kvalitete pelet in ob tem skrbi za konstantno izgorevanje energenta ob najvišjem možnem izkoristku, ter najmanjšimi možnimi izpusti v ozračje. Z inovativnim izdelkom so si prislužili srebrni ceh.

Bronasti ceh

Strojegradnja SAS, Arzenšek Stanko s.p., Podplat

Družinsko podjetje SAS ustanovljeno leta 1994 ima 8 zaposlenih in je izrazito izvozno naravnano, njihove stroje izvažajo v mnogo evropskih držav. Podjetje ima dolgoletne izkušnje na področju razvoja in izdelave upogibnih strojev za preoblikovanje pločevine, zato je na letošnjem sejmu predstavljen njihov najnovejši CNC stroj, za katerega lahko rečemo, da se uvršča med najsodobnejše tovrstne stroje. Zaznamuje ga toga konstrukcija, ki ima razvit nov nadzor nad pomikov čeljusti v horizontalni in vertikalni smeri, kar omogoča izdelavo najzahtevnejših profilov iz pločevine debeline do 2 mm. Robusten hidravlični sistem zagotavlja mirno in natančno delovanje. Popolna novost je tudi grafični operacijski sistem. Ta operaterju omogoča grafično oblikovanje profila, s funkcijo »pametno zaporedje« pa stroj sam določi vrstni red upogibanja in s tem upogibanje profila poenostavi in pospeši. Po mnenju komisije si CN C stroj, plod lastne proizvodnje v družinskem podjetju zasluži bronasti ceh.

Priznanja OZS

Kotlarstvo Godec Marko Godec s.p., Kresnice

Za ohranjanje družinske tradicije pri ročnem izdelovanju kotlov za žganjekuho.

“Oral” kovaštvo Vrbnjak Alojz Vrbnjak s.p., Limbuš

Za celovito predstavitev široke palete kovanih izdelkov, prilagojenih potrebam naročnikov.

Ograje Kočevar, d.o.o., Prebold

Za predstavitev brezkončne vrtne panelne ograje, ki je plod lastnega razvoja.

Termo-tehnika d.o.o., Braslovče

Za predstavitev dolgoletnega razvoja in proizvodnje toplotnih črpalk, ki pomembno prispeva k izrabi obnovljivih virov energije za proizvodnjo toplote široke potrošnje.

Sekcija predelovalcev kož pri OZS, Ljubljana

Za uspešno predstavitev dejavnosti članov sekcije.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Murska Sobota

Za uspešno predstavitev dejavnosti območne obrtno-podjetniške zbornice in dejavnosti njenih članov.

Lončarstvo Franc Kremžar s.p., Komenda

Za uspešno predstavitev domače in umetnostne obrti.