Odlična evropska sezona Roka Turka in končno 3. mesto

Avtomobilizem, Reli, Šport

Po končani sezoni državnega prvenstva je Rok Turk zaključil tudi z zelo uspešno evropsko sezono. Nastopanje na dirkah vse od Severne Irske do Bolgarije je bil vsekakor velik izziv, ki se ga je Rok lotil skupaj s Peugeot Slovenija ter z ekipo OPV . Uspešno jim je uspelo izpeljati tudi projekt premiernega nastopa slovenske posadke […]

Po končani sezoni državnega prvenstva je Rok Turk zaključil tudi z zelo uspešno evropsko sezono. Nastopanje na dirkah vse od Severne Irske do Bolgarije je bil vsekakor velik izziv, ki se ga je Rok lotil skupaj s Peugeot Slovenija ter z ekipo OPV .

Rok Turk 2015

Rok Turk 2015

Uspešno jim je uspelo izpeljati tudi projekt premiernega nastopa slovenske posadke z dirkalnikom razreda R5, s katerim je Rok skupaj s sovoznico Blanko Kacin zmagal že ob prvem nastopu na Saturnus rallyju Velenje. Peugeot 208 T16 s slovensko posadko so seveda z navdušenjem sprejeli tudi domači navijači, dirkalnik s štirikolesnim pogonom in atraktivnim videzom je bil prava paša za oči, končna zmaga na rallyju za FIA evropski rally pokal pa je bila še pika na i celotnega projekta dirkalnika R5.

Rok Turk 2015

Rok Turk 2015

Tudi na dirkah, kjer je Rok nastopal z dirkalnikom razreda R2, kateri ima pogon na sprednji par koles, je konkurentom venomer pokazal, da morajo na njega še kako resno računati. Pri doseganju vrhunskih rezultatov sta mu v letošnji sezoni zapiske brali Blanka Kacin v začetku
sezone in v drugem delu Martina Lazar. Simpatični sovoznici, Rokova prijaznost in odprtost do navijačev ter atraktivne vožnje na hitrostnih preizkušnjah – vse to je marsikaterega privrženca rallyja v državah, kjer so nastopali, prepričalo, da je postal njihov velik navijač. In le teh je bilo iz rallyja v rally več, kar se je lepo videlo tako na hitrostnih preizkušnjah kot tudi ob druženju dirkačev z navijači.

Rok Turk 2015

Rok Turk 2015

Po dolgi sezoni dirkanja tako v Evropi kot tudi v državnem prvenstvu pa je prav za konec sledil še drugi vrhunec v sezoni, druga zmaga v generalni razvrstitvi na rallyju za FIA evropski rally pokal, tokrat na rallyju Sredna Gora v Bolgariji. In to kar z dirkalnikom razreda R2, saj je s Peugeotom 208 R2 ugnal vso konkurenco, tudi tiste z močnejšimi dirkalniki. Obenem pa je v neposrednem boju odločil v svoj prid tudi končno razvrstitev v seštevku za sezono 2015, kjer so bili pred zadnjo dirko na 3. mestu poravnani kar trije dirkači z istim številom točk.

Rok Turk 2015

Rok Turk 2015

Nastop na šestih dirkah FIA evropskega rally pokala, uvrščanje na najvišja mesta in kar dve zmagi v generalni razvrstitvi so dosežki, ki potrjujejo odlično delo ekipe ter pravega pristopa k dirkanju na tako visokem nivoju. Fantastično končno 3. mesto v FIA evropskem rally pokalu je vsekakor dosežek, na katerega je Rok skupaj s Peugeot Slovenija in ekipo OPV več kot ponosen.