Nujna pomoč Japonski

Aktualno

Zaradi uničujočih posledic potresa in cunamija, izraža BMW solidarnost z žrtvami katastrofe v obliki donacije za nujno pomoč v višini enega milijona evrov. BMW je nemškim državljanom, ki delajo na Japonskem, ponudil priložnost, da se vrnejo v Nemčijo.

1966F734-52E3-11E0-BD04-934366B94067Zaradi uničujočih posledic potresa in cunamija, izraža BMW Group solidarnost z žrtvami naravne katastrofe v obliki donacije za nujno pomoč v višini enega milijona evrov.

 
Upravni odbor podjetja je ob tragediji, ki je opustošila Japonsko, izrazil globoko pretresenost. “Strahotno trpljenje na prizadetih območjih nas je globoko pretreslo,” je povedal dr. Norbert Reithofer, predsednik upravnega odbora BMW AG. “V teh težkih trenutkih so naše misli in sočustvovanje z japonskim ljudstvom.
 
Donacija bo v enakih deležih namenjena mednarodni neprofitni organizaciji “Save the Children” in japonskemu Rdečemu križu. Sredstva so predvidena za zdravljenje travmatiziranih otrok, nujno pomoč in obnovitvena dela. Zaposleni pri BMW Group lahko s prostovoljnimi prispevki obema kampanjama, prav tako izrazijo svojo solidarnost z žrtvami nesreče.
 
BMW Group je v ponedeljek nemškim državljanom in njihovim družinam, ki delajo na Japonskem, ponudil priložnost, da se vrnejo v Nemčijo. Podjetje je ponudilo pomoč tudi približno 800 lokalnim japonskim sodelavcem. BMW Group je na japonskem trgu dejaven skoraj 30 let. Njegova uradna podružnica ima sedež na širšem območju Tokia.