Novosti BMW za pomlad 2014

Aktualno, Novosti

Spomladi 2014 vstopa doživetje užitka v vožnji v povsem novo dimenzijo. BMW širi svojo ponudbo motorjev za nove člane v portfelju modelov, obenem pa predstavlja štiri dodatne modele, opremljene s štirikolesnim pogonom BMW xDrive.

Spomladi 2014 vstopa doživetje užitka v vožnji v povsem novo dimenzijo. BMW širi svojo ponudbo motorjev za nove člane v portfelju modelov, obenem pa predstavlja štiri dodatne modele, opremljene s štirikolesnim pogonom BMW xDrive.

Inteligentni sistem štirikolesnega pogona bo prvič na voljo za BMW serije 4 Cabrio. Prav tako bo od pomladi 2014 za BMW serije 4 na voljo bogat program BMW Individual.

Predstavile se bodo tudi ostale inovativne možnosti za povečanje varnosti in udobja. Od pomladi 2014 bodo vsi modeli BMW, z izjemo BMW X6, osnovno opremljeni z indikatorjem za predrto pnevmatiko, ki nadzoruje tlak v posamezni pnevmatiki. Najnovejša generacija radia Professional in navigacijskega sistema Business v sklopu dodatne opreme se odlikuje z večjo funkcionalnostjo, ki med drugim omogoča način prenosa zvočnega signala Audio Streaming in uporabo številnih storitev BMW ConnectedDrive. V 2014 se bosta obe izpopolnjeni možnosti predstavili v BMW serije 1, BMW serije 2 in BMW serije 5, nato pa tudi v vseh ostalih modelih z izjemo BMW X6. Od pomladi 2014 bo sistem za pomoč pri vožnji Driving Assistant na voljo v BMW X5. Izpušni sistem M Sport pa bo del osnovne specifikacije BMW 650i Coupé, BMW 650i Cabrio in BMW 650i Gran Coupé.

BMW serije 2 Coupé: Dodatna dizelska motorja bosta na voljo kmalu po vstopu na trg

BMW serije 2 Coupé bo marca 2014 postavil nov standard športne zmogljivosti v segmentu kompaktnih vozil. Kmalu po vstopu na trg se bo portfelj modela povečal za dve dizelski različici. Dve dodatni kategoriji moči, BMW 218d Coupé in BMW 225d Coupé ponujata optimalno kombinacijo učinkovitosti in dinamične zmogljivosti, ki je tako značilna za BMW. BMW 218d Coupé je osnovno opremljen s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. V sklopu dodatne opreme je mogoče ta model opremiti z 8-stopenjskim menjalnikom Steptronic. Motor v BMW 225d Coupé je na voljo v kombinaciji z 8-stopenjskim menjalnikom Steptronic.

new bmw 2 serije coupe modern line

Oba modela poganja 2-litrski, štirivaljni dizelski motor s tehnologijo BMW TwinPower Turbo. Pri BMW 218d Coupé ta tehnologija motorja vključuje turbinski polnilnik s spremenljivo geometrijo dovoda in neposredno vbrizgavanje goriva preko skupnega voda z elektromagnetnimi ventili. Največja moč motorja 105 kW/143 KM in največji navor 320 Nm omogočata avtomobilu, da pospeši od 0 do 100 km/h v 8,9 sekunde (z avtomatskim menjalnikom: 8,6 sekunde). Povprečna poraba goriva BMW 218d Coupé z ročnim menjalnikom se giblje od 4,3 do 4,5 litra na 100 kilometrov. V povezavi z avtomatskim menjalnikom avtomobil porabi 4,2 do 4,4 litra goriva na 100 kilometrov. Emisije CO2 znašajo med 114 in 119 gramov/km (z avtomatskim menjalnikom: od 111 do 117 gramov na kilometer) (vrednosti po evropskem testnem krogu, glede na izbrane dimenzije pnevmatik).

Večstopenjski turbinski polnilnik in neposredno vbrizgavanje goriva preko skupnega voda s piezo injektorji pripomoreta, da motor v BMW 225d Coupé doseže največjo moč 160 kW/218 KM in največji navor 450 Nm. Ta najmočnejša dizelska različica v dvovratnem modelu beleži čas 6,3 sekunde za sprint od 0 do 100 km/h. Avtomobil združuje športno zmogljivost z izjemno učinkovitostjo.

BMW 225d Coupé ima povprečno porabo goriva 4,7 litra/100 km (stopnja emisij CO2: 124 g/km).

BMW serije 3 Gran Turismo: Novi šestvaljni dizelski motor, BMW xDrive za dva dodatna modela

Spomladi 2014 bo BMW serije 3 Gran Turismo še pridobil na privlačnosti z dodatnimi modelnimi različicami s šestvaljnim vrstnim motorjem in 8-stopenjskim menjalnikom Steptronic v sklopu osnovne opreme. Modelni seriji se priključuje BMW 330d Gran Turismo, čigar 3-litrski motor razvije največjo moč 190 kW/258 KM in največji navor 560 Nm. Novo različico motorja je mogoče opremiti tudi z xDrive. BMW 330d Gran Turismo iz mirovanja do 100 km/h pospeši v 5,7 sekunde (BMW 330d xDrive Gran Turismo: 5,4 sekunde). Povprečna poraba goriva znaša od 5,1 do 5,2 (5,4 litra) litra na 100 kilometrov. Vrednost emisij CO2 se giblje med 135 in 136 oziroma 142 in 143 gramov na kilometer (vrednosti po evropskem testnem krogu, glede na izbrane dimenzije pnevmatik).

bmw serije 3 gran turismo test 2013

Novi BMW 335d xDrive Gran Turismo je prav tako opremljen s štirikolesnim pogonom in vključuje večstopenjsko turbinsko polnjenje in sistem neposrednega vbrizgavanja goriva preko skupnega voda s piezo injektorji – tehnologijo, ki pripomore razviti 230 kW/313 KM in doseči največji navor 600 Nm. Sprint od 0 do 100 km/h traja pičle 4,9 sekunde. Povprečna poraba goriva je med 5,6 in 5,7 litra na 100 kilometrov, medtem ko se stopnja emisij CO2 giblje med 148 in 149 gramov na kilometer (vrednosti po evropskem testnem krogu, glede na izbrane dimenzije pnevmatik).

Od pomladi 2014 pa bo inovativni paket z atraktivnimi možnostmi posebne opreme na voljo za vse modele BMW serije 3. Ta paket vključuje ksenonske žaromete, prilagodljive smerne žaromete, BMW Head-Up projektor, asistenta za dolge luči in prikaz omejitve hitrosti vključno s prepovedjo prehitevanja.

Dodatna različica dizelskega motorja in nova štirikolesna različica za BMW serije 4 Coupé, BMW xDrive prvič na voljo za serije 4 Cabrio

Spomladi 2014 se bo modelni seriji BMW serije 4 Coupé pridružila četrta različica dizelskega motorja in tako povečala skupno število razpoložljivih motorjev na sedem. Nov član zasedbe je štirivaljni dizelski motor, ki razvije 160 kW/218 KM in vključuje tehnologijo TwinPower Turbo. Novi BMW 425d Coupé je opremljen s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom v sklopu osnovne opreme. Kot dodatno opremo je mogoče izbrati 8-stopenjski menjalnik Steptronic. Sprint iz mirovanja do 100 km/h traja 6,7 sekunde (z avtomatskim menjalnikom: 6,5 sekunde). Povprečna poraba goriva znaša med 5,0 in 5,1 litra/100 km (z avtomatskim menjalnikom: od 4,7 do 4,9 litra). Vrednosti emisij CO2 se gibljejo med 131 in 135 grami na kilometer (z avtomatskim menjalnikom od 124 do 128 g/km; vrednosti po evropskem testnem krogu, glede na izbrane dimenzije pnevmatik).

S predstavitvijo BMW 430d xDrive Coupé se bo število modelnih različic s štirikolesnim pogonom povečalo na šest. Nov model, ki je opremljen z vrstnim šestvaljnim dizelskim motorjem z največjo močjo 190 kW/258 KM v povezavi z 8-stopenjskim menjalnikom Steptronic v sklopu osnovne opreme, pospeši od 0 do 100 km/ v 5,2 sekunde. Energična zmogljivost je na voljo ob povprečni porabi goriva med 5,2 in 5,4 litra na 100 kilometrov in vrednostjo emisij CO2 med 137 in 141 gramov na kilometer (vrednosti po evropskem testnem krogu, glede na izbrane dimenzije pnevmatik).

Tudi pri BMW serije 4 Cabrio bo inteligentni štirikolesni pogon v prihodnosti izkazoval svoje prednosti na področju vlečne sile, varnosti in vozne dinamike.

V serije 4 se premierno predstavlja z vstopom BMW 428i xDrive Cabrio na trg, ki ga poganja 2-litrski, štirivaljni bencinski motor s tehnologijo BMW TwinPower Turbo in največjo močjo 180 kW/245 KM. Moč motorja na vsa štiri kolesa prenašate 8-stopenjski menjalnik Steptronic in BMW xDrive kot osnovni specifikaciji. Avtomobil pospeši od 0 do 100 km/h v 6,5 sekunde. Povprečna poraba goriva BMW 428i xDrive Cabrio je med 7,0 in 7,2 litra na 100 kilometrov, vrednost emisij CO2 pa znaša od 163 do 167 gramov na kilometer (vrednosti po evropskem testnem krogu, glede na izbrane dimenzije pnevmatik).

Ekskluzivni užitek v vožnji za BMW serije 4: BMW Individual

Od pomladi 2014 bo sklop elementov BMW Individual ponudil idealne priložnosti za združitev športne elegance in užitka v vožnji za BMW serije 4. Izbrani materiali, premium zaključki in posebno sofisticirana oblika okarakterizirajo tovarniško nameščene elemente zunanjosti in notranjosti. Edinstven program sestavlja privlačna izbira zunanjih barv BMW Individual in lahka aluminijasta platišča BMW Individual s kombiniranimi dimenzijami pnevmatik. Poleg tega bodo od spomladi v BMW serije 3 Limuzina in BMW serije 3 Touring prav tako vključeni razširjeni usnjeni okrasni elementi BMW Individual, volan iz usnja Merino ter instrumentna plošča v usnjenem zaključku.

V prihodnosti v sklopu osnovne opreme: indikator za predrto pnevmatiko za posamezno kolo

Od pomladi bodo vozniki BMW še hitreje seznanjeni s padcem tlaka v pnevmatiki. Indikator za predrto pnevmatiko bo na voljo v sklopu osnovne opreme pri vseh novih vozilih blagovne znamke z izjemo BMW X6. Senzorji na vseh štirih pnevmatikah omogočajo natančen ločen nadzor tlaka v posamezni pnevmatiki. Trenutni tlak v pnevmatiki bo prikazan na nadzornem prikazovalniku ali instrumentni plošči, odvisno od modela in izbrane opreme. V primeru upada tlaka v pnevmatiki bo voznik hitreje pripravljen na morebitno nevarnost.

Grafika, dodatne funkcije: Nova generacija navigacijskega sistema Business in radio Professional

Najnovejša generacija radia Professional in navigacijskega sistema Business z razširjenimi funkcijami in izpopolnjenim delovanjem dvigujeta udobje in užitek v vožnji na nov nivo. Obe nadgrajeni možnosti se bosta predstavili spomladi 2014. V 2014 se bosta predstavili tudi v BMW serije 1, BMW serije 2 in BMW serije 5 ter bosta na voljo za vse modele z izjemo BMW X6. Oba sistema imata novo krmilno enoto z zmogljivejšo zmogljivostjo delovanja. Tako bo na primer z integracijo mobilnih naprav poleg ostalih storitev BMW ConnectedDrive v avtomobilu na voljo tudi Bluetooth Audio Streaming. Največja novost v navigacijskem sistemu Business so grafični prikazi, ki se sedaj 10-krat hitreje prikazujejo na 16,5-palčnem nadzornem prikazovalniku. Visoko-ločljivi zemljevidi, ki sedaj ponujajo 3D elemente in animacije, ter večja hitrost pri izračunavanju poti okarakterizirajo napredek, ki ga je omogočila optimizacija tehnologije krmilne enote.

V povezavi z možnostjo ConnectedDrive Services se lahko navigacijski sistem Business v prihodnje uporablja za Concierge Services, Real Time Traffic Information in Remote Services, ki ni sicer na voljo na vseh trgih. Za optimalno vzpostavitev potrebne internetne povezave novi sistem uporablja 3G standard za mobilna telefonska omrežja.

Razširjen sklop serijske opreme za novi BMW X5 in najzmogljivejša različica BMW serije 6

Paleta sistemov za pomoč vozniku iz BMW ConnectedDrive, v sklopu osnovne ali dodatne opreme, je ena izmed značilnih karakteristik, ki jasno loči novi BMW X5 od konkurence. Od pomladi 2014 bo ta vidna prednost še bolj intenzivno poudarjena, saj bo s sistemom Driving Assistant izpopolnila osnovno opremo Sports Activity Vehicle. Driving Assistant vključuje sistem za opozarjanje na zapustitev voznega pasu s kamero in opozorilnik pred naletom (vključno s prepoznavanjem pešcev) s funkcijo zaviranja. Sistem za opozarjanje na zapustitev voznega pasu zatrese volan in tako opozori voznika, če nenamerno zapusti vozni pas. Opozorilnik pred naletom prepozna spredaj vozeča vozila in pešce. Sistem sproži vizualno in zvočno opozorilo v primeru neposredne nevarnosti za trk. Po potrebi prav tako zažene proces zaviranja.

Pri osemvaljnih modelih BMW serije 6 bo od pomladi 2014 razširitev serijske opreme še okrepila njihov športni značaj. V prihodnje bodo BMW 650i Coupé, BMW 650i Cabrio in BMW 650i Gran Coupé tovarniško opremljeni z izpušnim sistemom M Sport. Sistem, ki ga je BMW GmbH prevzel iz avtomobilističnega športa, znižuje povratni izpušni tlak in poudarja značilni zvok pogonske enote V8 pri pospeševanju in zaviranju.

Od pomladi 2014 bo v sklopu dodatne opreme za vse modele BMW serije 6 na voljo Harman Kardon sistem prostorskega zvoka. Sistem zagotavlja vrhunski užitek ob poslušanju glasbe na poti. V povezavi z navigacijskim sistemom Professional v sklopu dodatne opreme bo operacijski sistem iDrive v prihodnje vključeval krmilnik na dotik za vnašanje znakov.