Proizvedeno v Sloveniji

Aktualno, Novosti

V Sloveniji ne izdelujemo le malih Cliov, temveč tudi superšportnike. Vse se je začelo s Slovakom Dickom Kvetnanskym, ki je skonstruiral K-1 Attack, katerega sedaj sestavljajo v Sloveniji pod taktirko gospoda Aljoša Tušeka (K-1 Mororsport)….

V Sloveniji ne izdelujemo le malih Cliov, temveč tudi superšportnike. Vse se je začelo s Slovakom Dickom Kvetnanskym, ki je skonstruiral K-1 Attack, katerega sedaj sestavljajo v Sloveniji pod taktirko gospoda Aljoša Tušeka (K-1 Mororsport).

K-1 AttackK-1 Attack se vidno razlikuje od vseh svojih tekmecev, ki so proti temu lepotcu kar množično proizvajani, kajti na Svetu so le trije primerki »Attack-a«. Ob drvenju avtomobila proti tebi najprej opaziš velike sprednje amortizerje skrite le pod kovinsko mrežico. Sprednje luči delujejo ostro ter so ločene ena od druge. Bočni gromozanski zajemalniki zraka dovajajo Fordovemu motorju zadostno količino zraka. Devetnajst palčna kolesa skrbijo da avtomobil ne izgubi stika s cestiščem, pravtako zadaj prilagodljivi spojler. Dvižna »Lambo« vrata so samoumevna. Ko avtomobil zdrvi mimo tebe lahko opaziš le še dva velika izpušna lonca, ki sta nameščena na sredini tega superšportnika.

Notranjost je impresivna, detaljno izdelana iz usnja, karbona in aluminija. Prostora je za dve osebi, čisto dovolj! Za moža in prikupno damico… Sedeži so športni z dovolj stranskega oprijema. Stopalke za plin, zavoro in sklopko so oblikovani v slogu F1, merilnik vrtljajev doseže maksimum pri 8000 vrt/min (rdečega polja ni), na merilniku hitrosti so številke napisane v miljah in kilometrih na uro. Vso zabavno elektroniko je priskrbelo podjetje Alpine.

In kaj poganja ta stvor? Že prej mi je pobegnila beseda »Fordov motor«. Torej, za pogon skrbi Fordov 3,0 litrski V6 Duratec-ov motor (poznan iz Mondea ST 220), ki priskbi 240 konjskih moči ter 320 Nm navora. Maksimalna hitrost je električno omejena na 270 km/h, iz 0 do 100 km/h pospeši v 4,9 sekunde. Vse to pri 970 kilogramih.

In cena… recimo, da ga dobite za okoli 65.000,00 Eurov (15.600.000,00 SIT), če vam uspe priti na seznam kupcev.