Novo doma: Honda jazz

Aktualno, Novosti

Zadnja generacija jazza se po slovenskih cestah pelje že 3 leta. Minuli teden pa je bila predstavljena posodobitev in uvedba v prodajo nova hibridna različica. Jazz ostaja prilagodljiv majhen mestni avtomobil. Hibridno gnani jazz stane 19.490 evrov.

6745175A-64CD-11E0-ADAE-383E65B94067Zadnja generacija honde jazz se po slovenskih cestah pelje že tri leta. Minuli teden pa je bila predstavljena rahla posodobitev in uvedba v prodajo nova hibridna različica. Jazz ostaja izjemno prilagodljiv majhen mestni avtomobil.

 
Najverjetneje bo le poznavalcem znamke uspelo ugotoviti spremembe na jazzu. Prednji del ima novo masko ter nov sprednji par luči, medtem ko so dodatno še nekoliko spremenili oba odbijača.
 
Nekaj dejstev o novem vozilu:
– Magic seats omogočajo s podiranjem druge vrste sedežev ravno dno. Najdaljši predmet za prevoz pa lahko meri do kar 2,4 metra dolžine (celotna dolžina avtomobila znaša 3,9 metra).
– Jazz je na voljo z dvema bencinskima pogonskima agregatoma. Manjši 1,2-litrski motor ima 66 kW moči (90 KM) ter močnejši in večji 1,4-litrski 74 kW (101 KM). Serijsko sta oba opremljena z ročnim 5-stopenjskim menjalnikom. Opcijsko je na voljo pri večjem še brezstopenjski CVT.
– Jazz je prvi avtomobil B segmenta, ki ima tudi hibridno različico.
– Hibridna tehnologija je že znana, saj ima jazz vgrajen sistem IMA (Integrated Motor Assist). Torej, 1,3-litrski bencinski motor s 65 kW (88 KM) je osnova, ki mu pomaga še elektro motor z močjo 10 kW (14 KM).
– Hibridni sistem je idealen za mestno vožnjo, saj omogoča izklapljanje bencinskega pogonskega agregata. Prestavlja se z menjalnikom CVT.
– Povprečna poraba hibridnega jazza v mešanem ciklu znaša 4,5 litra bencina na sto prevoženih kilometrov (104 g CO2/km)
– Paketi opreme so trend, comfort in elegance. 
– V osnovni jazz ponuja šest varnostnih blazin, sistem za nadzor stabilnosti VSA, klimatsko napravo, ipd. Hibridnega jazza pa je mogoče naročiti le skupaj nivojem opreme elegance.
 
Za jazza z 1,2-litrskim motorjem in opremo trend je potrebno odšteti 13.290 evrov. Hibridno gnani jazz stane 19.490 evrov. Spodaj sledi video posnetek z detajli honde jazz.