Novo partnerstvo Renault – Caterham

Aktualno

Renault in Caterham bosta odslej pripravljala skupaj super šporne avtomobile! Skupina Caterham je krovno podjetje, ki združuje specializirane dejavnosti za avtomobile, avtomobilski šport, tehnologijo in inovacije, kamor spadajo Caterham Cars, Caterham Technology and Innovation, Caterham F1 Team in Caterham Composites.

Renault in Caterham bosta odslej pripravljala skupaj super šporne avtomobile!
 

Skupina Caterham je krovno podjetje, ki združuje specializirane dejavnosti za avtomobile, avtomobilski šport, tehnologijo in inovacije, kamor spadajo Caterham Cars, Caterham Technology and Innovation, Caterham F1 Team in Caterham Composites. Caterham Cars je ozko specializiran izdelovalec športnih avtomobilov, ki po vsem svetu priznan zaradi zmogljivih, lahkih in natančno izdelanih avtomobilov, ki temeljijo na slovitem modelu Seven.

0200B37E-28BF-11E2-8381-E7A465B94067

V partnerstvu med Renaultom in Skupino Caterham bo imela tovarna v Dieppu osrednjo vlogo, saj bo tvorila skupno osrčje športne strasti obeh partnerjev. V tej tovarni bodo namreč izdelovali prihodnje športne avtomobile Renaulta in Caterhama. Skupen projekt je priložnost za razvoj tovarne v Dieppu, ne le kar zadeva proizvodnjo, ampak tudi uporabo cenjenega in edinstvenega strokovnega znanja. Tovarna Alpine je zdaj specializirana za izdelavo avtomobilov, ki so jih razvili pri Renault Sport Technologies, kar pomeni serijske modele (Clio R.S.) in tudi dirkalnike.

Carlos Ghosn, predsednik in generalni direktor Renaulta: “To inovativno partnerstvo s Caterhamom udejanja dolgoletno željo, da bi razvili športni avtomobil z gensko zasnovo znamke Alpine. Tako prinaša nove priložnosti za prihodnost tovarne v Dieppu kot tudi za razvoj njenega tradicionalnega strokovnega znanja.”
 
Tan Sri Tony Fernandes, predsednik Skupine Caterham: “Takega navdušenja nad novim projektom nisem občutil že vse odkar sem leta 2001 ustanovil letalsko družbo AirAsia in radi bi se zahvalil Carlosu Ghosnu, Carlosu Tavaresu in vsakomur v naši novi družini Renault, da so s sklenitvijo tega partnerstva izkazali zaupanje v Skupino Caterham. Mnogi so izražali dvome, ko smo pred enajstimi leti ustanovili našo letalsko družbo, in prepričan sem, da bo tudi ob tej priložnosti kar nekaj skeptikov, vendar se vašemu zaupanju ne bomo izneverili. Trge, na katere se bomo podali, poznamo. Menimo, da je še zlasti na našem domačem območju – v Aziji – veliko priložnosti za ponovitev uspeha modela AirAsia, s katerim bomo kupcem ponudili vznemirljive in dosegljive izdelke, ki združujejo naše sodelovanje v formuli 1 in tehnologijo, ter jim s tem omogočajo izpolnitev sanj.”
 
Na trg športnih avtomobilov usmerjene razvojne ambicije
 
Sledeč študiji o izvedljivosti skupnega razvoja športnega avtomobila, ki so jo skupaj izvedli strokovnjaki Renault Sport Technologies in Caterham Technology & Innovation (CTI – podjetje za inženiring in tehnologijo Skupine Caterham), bosta Renault in Caterham svoje moči združila pri izdelavi modelov v večjih in manjših serijah, s katerimi bosta razširila svoja položaja na trgu športnih avtomobilov. Cilj vsakega od partnerjev je, da v roku treh do štirih let na trgu ponudi lasten športni avtomobil.
 
Inovativno in dopolnjujoče partnerstvo v okviru skupnega podjetja
 
-Tako Renault kot tudi Skupina Caterham bosta skozi novoustanovljen skupen oddelek za inženiring k razvoju prihodnjih izdelkov prispevala svoje tehnično znanje. Za vse potrebne naložbe v inženiring in industrijske zmogljivosti bo vsak od partnerjev v pristnem duhu sodelovanja prispeval polovico.
– Podjetje Société des Automobiles Alpine Caterham se bo pri razvoju svojih prihodnjih izdelkov lahko oprlo na strokovna znanja Renaulta, Renault Sport Technologies in CTI.