Novo doma: Začetek predprodaje nove Astre Sports Tourer

Novo doma, Top

S prvim tednom letošnjega leta so slovenski Oplovi trgovci pričeli s predprodajo nove Astre Sports Tourer, ki bo v salone in med prve kupce zapeljala aprila. V primerjavi s petrvratno različico, ki je bila predstavljena ob koncu lanskega leta, je zanjo potrebno doplačati 750 evrov. Kljub temu, da je na večino evropskih trgov nova Astra […]

Opel Astra Sports Tourer

S prvim tednom letošnjega leta so slovenski Oplovi trgovci pričeli s predprodajo nove Astre Sports Tourer, ki bo v salone in med prve kupce zapeljala aprila. V primerjavi s petrvratno različico, ki je bila predstavljena ob koncu lanskega leta, je zanjo potrebno doplačati 750 evrov.

Kljub temu, da je na večino evropskih trgov nova Astra prispela šele novembra, je bilo do danes na evropskih trgih zabeleženih že več kot 80.000 naročil zanjo. Prejela je tudi že številne nagrade in nazive, med katerimi tudi prestižno nagrado Zlati volan. V težki konkurenci se je prebila med sedem finalistov izbora Evropski avto leta 2016, kot tudi med finaliste izbora Slovenski avto leta 2016. Različica Sports Tourer bo še povečala privlačnost ponudbe Astre predvsem za kupce službenih vozil, oziroma za tiste, ki prevozijo veliko kilometrov in si v ta namen želijo sočasno praktičen in reprezentativen karavan.

Najnovejši med karavani kompaktnega razreda se postavlja z enakimi naprednimi tehnologijami kot petvratna različica. Zgradba Astre Sports Tourer je zasnovana popolnoma na novo in ima do 200 kg manjšo maso, v primerjavi z avtomobilom prejšnjega rodu. Karavan bodo gnali izključno motorji nove generacije, zato bo Astra Sports Tourer bolj poskočna in bolj zabavna v vožnji, ob sočasnem zmanjšanju porabe goriva.

Opel Astra Sports Tourer

Nova Opel Astra Sports Tourer

Nova generacija Sports Tourerja ima enake zunanje mere kot karavan dosedanje generacije. V dolžino meri 4702 mm, v širino 1871 mm (z zloženimi zunanjimi vzvratnimi ogledali) in v višino 1499 mm. Ponuja več prostora za potnike in prtljago, saj ima voznik na voljo 26 mm več prostora v višino, potniki zadaj 28 mm več prostora za noge, zahvaljujoč prostorsko učinkovitejši izvedbi pa ponuja prtljažnik do 1630 litrov prostora.

Opel v novi Astri Sports Tourer ponuja izjmno praktične novosti, ki se bodo izkazale, oziroma bodo nudile pomoč uporabnikom v vsakdanji uporabi. Prvič doslej bo mogoče odpreti vrata prtljažnika povsem prostoročno, tudi brez daljinskega upravljavca. V kombinaciji s Keyless Open je vrata prtljažnika mogoče odpreti s premikom noge, oziroma z majhno, le nakazano brco pod zadnjim odbijačem. Na enak način se vrata prtljažnika tudi zaprejo. Sistem zmore odkriti oviro in zaustaviti zapiranje v primeru nevarnosti. Ob tem je mogoče vrata prtljažnika odpreti s posebnim gumbom zraven voznika, oziroma z daljinskim upravljavcem ključa.

Prostornino prtljažnika v novi Astri Sports Tourer je mogoče povečati z opcijskim zlaganjem sedežev, deljivih v razmerju 40/20/20 in pri povečevanju prtljažnika prilagodljivih sedežih. Pripomočki iz ponudbe FlexOrganizer s stranskimi vodili, mrežami in številnimi možnostmi pritrjevanja so na voljo, kot del dodatne opreme. Z njimi je sleherni predmet v prtljažniku trdno in varno vpet.

Ponudba motorjev z močmi od 70 kW/95 KM do 147 kW/200 KM prav tako doda svoje vsem tovrstnim značilnostim. Sport Tourerja bodo gnali le motorji nove generacije. Dizli in bencinski motorji z delovno prostornino od enega do 1,6 litra, z najvišjo stopnjo učinkovitosti združujejo izjemno odzivnost in tekočim delovanjem.